Sander Lantinga

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Sander Lantinga
SBS

Sander Lantinga vindt eigen programma niet 'slechtste show van 2022'

|
|

Laatste update:

De TV-drol Vier is te Veel behoort volgens presentator Sander Lantinga heus niet tot de allerslechtste programma's die in 2022 (tot nu toe) op tv kwamen. Hij kreeg die 'prijs' eerder deze week wel uitgereikt voor de SBS6-flop, maar volgens hem is er nog een ander Talpa-programma dat veel slechter is...

Sander, die geen dagelijks radio-duo meer vormt met Coen Swijnenberg, vindt het niet helemaal terecht dat zijn quiz Vier Is Te Veel bij de uitreiking van de TV Knollen van dit jaar is verkozen tot slechtste tv-programma van 2022. "Om nou te zeggen dat dit écht het allerslechtste programma van het hele jaar is...", zei de dj donderdagavond in Jinek.

'Beetje om gniffelen'

Hij "accepteert" het besluit van de jury. "En ik moet er wel een beetje om gniffelen." Sander noemde Vier Is Te Veel, dat door Talpa vroegtijdig van de buis werd getrokken, "gewoon een beetje een laagvlieger". "Misschien een beetje onbenullig, maar wel met heel veel zorg gemaakt", legt hij uit. "Kijk, de vlag gaat niet uit, daar ben ik eerlijk in. Ik heb het met veel plezier gemaakt."

De Dansmarathon

Ook wist Sander wel andere programma's te noemen die hij slechter vond dan zijn eigen quiz. "Ik heb mensen zien dansen die bijna neervielen…", zei hij, refererend aan het surrealistische De Dansmarathon dat ook op SBS6 werd uitgezonden. Tijdens dat programma, gepresenteerd door Jan Versteegh en Wendy van Dijk, moesten kandidaten proberen vijftig uur lang te dansen. Non-stop. Na afloop van het programma kwam er veel kritiek op de show omdat het fysiek en mentaal te zwaar zou zijn geweest voor de kandidaten die urenlang op de dansvloer stonden. Een deelneemster viel zelfs flauw uit pure vermoeidheid en werd afgevoerd met een brancard.

Bron: ANP/Veronica Superguide

Lees verder