Samuel L. Jackson wist niets van vervolg op Unbreakable

Veronica Superguide logo
Samuel L. Jackson wist niets van vervolg op Unbreakable

Samuel L. Jackson wist niets van vervolg op Unbreakable

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

***LET OP: DIT ARTIKEL BEVAT KNEITERS VAN SPOILERS VOOR MENSEN DIE SPLIT NOG NIET GEZIEN HEBBEN*** Was jij ook zo omver geblazen door de verrassende afloop van M. Night Shyamalans sidderthriller Split? En over die link die gelegd werd met Unbreakable? Dan was je niet de enige: ook Samuel L. Jacksons mond viel wijd open bij het eind van de film. De acteur kwam er in de bioscoop pas achter dat Split ook een vervolg op Unbreakable inluidde, en dat hij dus opnieuw de rol van Mr Glass zou gaan spelen.

Glass

In een interview naar aanleiding van zijn rol als FroZone in The Incredibles 2 vertelde Jackson ook even over die andere vervolgfilm waar hij mee bezig is, Glass dus, en hoe deze tot stand gekomen is. Zoals bekend wordt Glass een vervolg op zowel Split als Unbreakable, en het was voor de acteur een grote verrassing: “Night belde me vorig jaar en zei tegen me: ‘Ik wil dat je mijn nieuwe film gaat kijken. Als je die gezien hebt, dan vertel ik je waar ik aan zit te denken’”.

Groot succes

Toen Bruce Willis ineens opdook in de finale van Split riep Sam vermoedelijk een vertrouwd scheldwoord door de bioscoopzaal (12 letters, begint met de letter ‘M’ en rijmt op trucker). Of zoals hij het zelf vertelt: “Dus ik ging naar Split en aan het einde zien we ineens Bruce in een café en een vrouw die het over Mr. Glass heeft. Daarna vroeg ik dus aan Night: ‘Betekent dit dat we deze film gaan maken?’” Hierop gaf de regisseur aan dat ze eerst nog even de box office resultaten van het eerste weekend moesten afwachten. Aangezien de thriller een groot succes werd kon Shyamalan Glass al snel aankondigen.

Combi-vervolg

In Glass komen de hoofdpersonages uit Unbreakable en Split samen in een vervolg op beide films: Bruce Willis speelt wederom David Dunn, de superheld tegen wil en dank, terwijl Jackson dus wederom in de huid van Mr. Glass kruipt. James McAvoy zal wederom de 24 persoonlijkheden van de knettergekke Kevin uit Split spelen, terwijl Anya Taylor-Joy ook weer van de partij zal zijn als Kevins slachtoffer Casey. Deze veelbelovende thriller komt op 23 januari 2019 uit.

Lees verder