Samson en gert terugkeer

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Samson en gert terugkeer

Hoe leuk! Samson & Gert keren nog eenmalig terug naar oude set

|
|

Laatste update:

"Ik moest kloppen, want de bel doet het niet." Zit dit zinnetje ook al sinds je jeugdjaren in je hoofd gebakken? Let dan maar goed op. Het iconische duo Samson & Gert keert namelijk nog eenmalig terug naar de oude en vertrouwde set, uiteraard met bezoekjes van wat lieftallige vrienden! 

Deze comeback is natuurlijk niet zomaar, want het is bedoeld voor de verjaardagsshow 30 jaar Samson & Gert, die zaterdag op de Vlaamse zender Eén wordt uitgezonden. Eigenlijk stond deze prachtige aflevering al gepland voor april 2020, maar zoals we natuurlijk allemaal weten, gooide het coronavirus roet in het eten.

Afscheid nemen bestaat niet

Het is direct een soort afscheid, want op 2 april 2019 maakte Gert Verhulst bekend dat hij zou stoppen met zijn tv-optreden als hondeneigenaar voordat hij - volgens eigen zeggen - 'zielig wordt' als man met een hondenpop. Inmiddels heeft zijn 25-jarige dochter Marie die rol al even op zich genomen, maar de beste man had vanwege alle maatregelen in België nog niet officieel afscheid kunnen nemen van 30 jaar Samson & Gert.

Terug van weggeweest

In de eerste sneak peek is al te zien dat Koen Crucke ('Alberto'), Walter Baele (Eugène van Leemhuyzen) en Walter de Donder ('meneer de burgermeester') al versteld staan van de herbouwde set. "Zelfs wat er in de kast staat, klopt. Hoed af voor de decorbouwers", zeggen ze bijna verbaasd. "Mij zou het bevallen om nog eens in dat decor een paar opnames te maken", schemert Walter door. Bekijk hieronder al wat eerste beelden.

Ben je na het zien van de beelden benieuwd hoe het nu met de castleden gaat? Wij zochten het vorig jaar al eens uit.

30 jaar Samson & Gert is zaterdag 2 januari om 20.40 uur te zien op de Vlaamse zender Eén.

Lees verder