Samantha Steenwijk in RTL Boulevard

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Samantha Steenwijk in RTL Boulevard

Samantha Steenwijk vindt corona-maatregelen ‘niet rigoureus genoeg’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Zangeres en tv-persoonlijkheid Samantha Steenwijk vindt dat de gisteren aangekondigde corona-maatregelen van het kabinet niet ver genoeg gaan. Ze wil het liefst een complete lockdown voor het hele land om de uitbraak van corona zo veel mogelijk tegen te gaan.

Dat heeft ze gisterenavond gezegd in RTL Boulevard. Samantha vindt dat er met 'twee maten' is gemeten en pleit ervoor dat we 'met zijn allen' veel rigoureuzer maatregelen moeten nemen. Zo adviseert ze om scholen meteen dicht te gooien. "Er wordt gezegd dat de kinderen het niet zo snel overbrengen, terwijl ze natuurlijk in Frankrijk zeggen dat de kinderen het wél overbrengen."

Complete lockdown

Samantha staat er dus nogal anders in dan bijvoorbeeld haar collega-artiest Gers Pardoel. Die wil juist dat we mekaar massaal gaan knuffelen want zo gaan we corona bestrijden (ja, echt). De zangeres, bekend van onder meer The Voice en Beste Zangers, zou wel weten wat ze zou doen wanneer ze op de stoel van Mark Rutte zat. "Ik zou gaan voor een complete lockdown voor het hele land."

Holland Zingt Hazes

Volgens Samantha zijn de huidige maatregelen slechts een vorm van 'uitstel van executie'. Vooral de mening dat de scholen toch echt dicht moeten, is meerdere Nederlanders bedeeld. We gaan zien welke maatregelen er nog meer aankomen! Overigens merkt Samantha ook direct de gevolgen van de corona-uitbraak: de laatste reeks Holland Zingt Hazes-concerten, waar ze deel van uitmaakt, zijn gecanceld.

Lees verder