Saga rondom Mark Wahlberg loopt met sisser af

Veronica Superguide logo
Saga rondom Mark Wahlberg loopt met sisser af

Saga rondom Mark Wahlberg loopt met sisser af

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Mark Wahlberg kreeg de afgelopen dagen veel kritiek voor het forse bedrag dat hij ontving voor de reshoots van de film All The Money in the World. De 46-jarige acteur ving liefst 1,5 miljoen dollar, terwijl mede-hoofdrolspeelster Michelle Williams slechts 1000 dollar kreeg. Wahlberg laat zaterdag weten dat hij het volledige bedrag doneert aan de Time’s Up beweging, die slachtoffers van seksueel misbruik helpt, meldt E! News.

Honderd procent

"In de afgelopen dagen werd het bedrag dat ik kreeg voor de reshoots een belangrijk gespreksonderwerp", vertelt Wahlberg in een statement. "Ik steun voor 100% de strijd voor eerlijke salarissen voor mannen en vrouwen en doneer 1,5 miljoen dollar aan de Time’s Up beweging, in naam van Michelle Williams." Daarnaast maakt het agentschap van Wahlberg en Williams, William Morris Endeavor Entertainment, een bedrag van 500.000 dollar over aan Time’s Up. "Het huidige gesprek herinnert ons aan het feit dat degenen met een invloedrijke positie de verantwoordelijkheid hebben om ongelijkheden aan het vechten, waaronder het loonverschil tussen mannen en vrouwen", stelt het agentschap.

Michelle Williams

Michelle Williams reageert is in haar nopjes over de actie. "Vandaag gaat het niet over mij", zei ze  in een verklaring. "Mijn collega-actrices steunden me en stonden op voor me, mijn activistische vrienden leerden me mijn stem te gebruiken, en de machtigste mannen luisterden en handelden. Als we echt gelijkheid willen, vraagt dat van ons allemaal inzet en opoffering. Vandaag is voor mij een van de meest memorabele dagen van mijn leven vanwege Mark Wahlberg, WME en een gemeenschap van vrouwen en mannen die delen in deze prestatie."

De reshoot was nodig omdat Kevin Spacey de aanvankelijke hoofdrolspeler was in All The Money in the World. Na beschuldigingen van seksueel misbruik werd Spacey uit de film gehaald en moesten scènes met Wahlberg opnieuw worden opgenomen. De film is sinds donderdag te zien in Nederlandse bioscopen.

Lees verder