S10

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
S10
Songfestival

S10 gaat vol zelfvertrouwen de finale in

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Isabel Ockers

Vanavond is de finale van het Eurovisie Songfestival 2022 in Turijn. Zangeres S10 is nog niet nerveus, maar heeft er vooral veel zin in. Ze voelt zich zelfverzekerd en ziet zichzelf wel in de top 5 eindigen. 

'Ik voel me goed'

"Ik heb er heel veel zin in", vertelt de 21-jarige zangeres bij het verlaten van haar hotel tegen de Nederlandse pers. "Ik voel me goed, ik heb lekker geslapen en ben goed wakker geworden. Ik voel me nu nog niet zenuwachtig, dat zal straks pas komen. We gaan het meemaken."

Angst 

Stien den Hollander, hoe S10 eigenlijk heet, hoopt dat ze niet meer bevangen wordt door angst zoals dinsdag kort voor de halve finale. "Ik moet gewoon even loslaten wat er dinsdag is gebeurd en nu weer even helemaal op in die emotie gaan. Ik moet mezelf niet laten afleiden, gewoon gaan, gewoon vertellen wat ik wil vertellen en gewoon laten gebeuren wat er gebeurt."

Top 5

S10 is tevreden met een plek in de top 5. "Liefst top 3 of nummer 1 natuurlijk maar top 5 zou ik ook al heel sick vinden." Als dat niet lukt, kan ze evengoed met "heel veel trots" terugkijken. "Ik heb vanaf het begin gedaan wat ik wilde doen en dat is volgens mij goed overgekomen. Ik ben echt mega trots."

'Ik vind het juist heel erg vet'

Dat ze tussen toplanden als Spanje en Oekraïne is gepositioneerd doet S10 niet zoveel. "Ik vind dat juist heel erg vet. Het is een heel mooi rijtje artiesten." Tussen het 'geweld' van de Spaanse zangeres Chanel en de gedoodverfde winnaar Kalush Orchestra kan ze helemaal zichzelf zijn. "Ik kan dan de rust pakken, mezelf laten zien in mijn kleine koepel vol emotionaliteit. Dus ik denk dat het wel goed is. Of ik al mijn overwinningsspeech heb voorbereid? Nee nog niet!"

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via Spotify, Apple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder