Ruud de Wild in RTL Boulevard

Veronica Superguide logo
Ruud de Wild in RTL Boulevard

Ruud de Wild en 'jankende' Jan Smit ruziën in RTL Boulevard

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

RTL Boulevard zorgde gisteren weer voor spannende televisie toen Radio 2-dj Ruud de Wild het live in de uitzending opnam tegen Jan Smit, die vindt dat Nederlandse radiostations te weinig muziek van eigen bodem draaien. Fittie in 3...2...1... 

Het is niet voor het eerst dat BN'ers tegen elkaar uitvallen in RTL Boulevard. We herinneren ons Peter R. de Vries tegen Mark Koster nog maar al te goed. Nu haalde Ruud de Wild (die laatst ook al zorgde voor ongemakkelijke reuring in de uitzending) even flink uit naar Jan Smit.

Nederlandse muziek

Beste Zangers-presentator Jan Smit mocht inbellen om uit te leggen waarom hij vindt dat Nederlandse artiesten te weinig voorbijkomen op de grote radiostations. Hij uitte zijn kritiek eerder in een insta-post. "Ik denk dat ik ook maar eens een paar Nederlandstalige collega artiesten én hun fans op ga trommelen om massaal te protesteren tegen een aantal landelijke radiozenders die onze muziek veel te weinig draaien", zei hij toen met een kleine knipoog naar de protesten van klimaatactivisten van Extinction Rebellion. 

Ruud de Wild vs. Jan Smit

Het bleef in Boulevard een béétje vaag of Jan dit nu echt vindt óf dat hij zijn uitspraken slechts 'ludiek' bedoelde. Ruud de Wild was er niet zo van gediend. "Wat is je punt? Wat zit je nou te janken man?", vroeg hij zich af nadat 'ie opnoemde hoe veel Nederlandse artiesten Radio 2 op één dag draait (best veel). "Ik zit helemaal niet te janken", reageert Jan. "Ik maak gewoon met een knipoog een bericht waarin ik vraag of er niet meer Nederlandse muziek in het algemeen gedraaid kan worden."Check de fittie hieronder!

Lees verder