Russische kandidate in rolstoel niet welkom op het Songfestival

Veronica Superguide logo
Russische kandidate in rolstoel niet welkom op het Songfestival

Russische kandidate in rolstoel niet welkom op het Songfestival

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De Russische deelneemster aan het Eurovisie Songfestival is niet welkom in het organiserende land Oekraïne. Zangeres Joelia Samojlova zou in het door Rusland geannexeerde schiereiland de Krim hebben opgetreden. In Oekraïne staat er een forse celstraf op het reizen naar de Krim over Russisch grondgebied.

Flame is Burning

De 27-jarige gehandicapte Samojlova brak in 2013 door toen ze als tweede eindigde in de Russische X Factor. Nadat de zangeres eerder deze maand met haar nummer Flame is Burning de inzending van Rusland was geworden, kondigde de geheime dienst van Oekraïne aan een onderzoek te doen naar haar gangen.

Niet welkom

Samojlova zou in juni 2015 in de stad Kertsj op de Krim hebben opgetreden en toen uit Rusland zijn gekomen. De dienst concludeert nu dat ze de Oekraïense wet heeft overtreden en daardoor niet welkom is.

Eurovisie Songfestival 2017

Oekraïne won vorig jaar het festival waardoor het de editie van 2017 mag organiseren. Voor Nederland doet de meidengroep O'G3NE mee. Rusland zou net als Nederland uitkomen in de tweede halve finale op donderdag 11 mei. De organisatie van het Eurovisie Songfestival meldt via Twitter dat er nog wordt gepraat met de Oekraïense authoriteiten.

Lees verder