Ruige natuur op zijn Amsterdams: De Wilde Stad

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ruige natuur op zijn Amsterdams: De Wilde Stad

Ruige natuur op zijn Amsterdams: De Wilde Stad

|
|

Laatste update:

Was jij fan van De Nieuwe Wildernis en Holland, Natuur in de Delta? Dan ben je zeker geïnteresseerd in de docu De Wilde Stad, van de hand van dezelfde makers en zich afspelend in onze hoofdstad.

Drukke stad

Het woord wild mag dan in de titel van zowel de eerste als de nieuwste film zitten, de definitie hiervan verschilt behoorlijk en dat komt volledig door de setting. In Amsterdam zijn de dieren wat makkelijker te filmen dan bijvoorbeeld in de Biesbosch, waar de cameraploeg vaak urenlang moest wachten tot er dieren voorbijkwamen. En in De Wilde Stad kun je juist genieten van het leven van de dieren in een drukke stad.

Geen vogelfilm

"Je moet als je een film over natuur in de stad maakt voor twee dingen uitkijken. Een: dat je niet wordt verleid om de stad uit te gaan om te filmen. Twee: dat je er geen vogelfilm van maakt," vertelt producent Ignas Van Schaick in een interview met Het Parool.

2017

Ook legt hij uit dat De Wilde Stad geen documentaire is, maar echt een bioscoopfilm. "We volgen niet zozeer wat er voor onze camera komt, zoals bij een documentaire. Bij ons zijn het de dieren die een verhaal vertellen”, aldus Van Schaik. De Wilde Stad zal in 2017 in de bioscopen draaien.

Lees verder