Frits Wester

Veronica Superguide logo
Frits Wester

RTL weet nog steeds niet wat ‘dronken’ Frits Wester had

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

RTL Nieuws weet nog steeds niet wat er echt is gebeurd met Frits Wester. De politiek verslaggever kwam zondagavond dronken over tijdens een uitzending en praatte compleet onsamenhangend. RTL Nieuws is een onderzoek gestart maar dat kan dus nog wel even duren.

Genant nieuwsitem

De update komt van adjunct-hoofdredacteur Ilse Oppeneer. Zij vertelt op NPO Radio 1 dat het nu goed gaat met Frits Wester maar dat hij wel moet meewerken aan een onderzoek naar het genante nieuwsitem.

"We zijn in gesprek met Frits, we zijn nog steeds aan het uitzoeken wat er gebeurd is. (…) Hij is bekend bij een groot publiek. Maar hij is ook vooral een werknemer van RTL Nieuws, en wij hebben een werkgever-werknemer-relatie met hem. Daarom treden we niet te veel naar buiten."

Was Frits Wester dronken?

Frits Wester kwam in het item moeilijk uit zijn woorden, leek te trillen en moest de railing vasthouden om overeind te blijven. RTL Nieuws insiders vertelden al via het AD dat Frits iets te veel van een borreltje houdt en “al jaren kampt met alcoholproblemen”.

Uitgelachen

Zelf noemt Frits Wester het “gelul”. Hij zou zelfs amper drinken tegenwoordig en was vooral oververmoeid omdat hij net uit het vliegtuig was gestapt en al voor de camera moest optreden. Hoe dan ook, Frits werd keihard uitgelachen op Twitter en dat is niet handig als je een politiek verslaggever voor RTL Nieuws bent.

Lees verder