RTL erkent fouten bij het maken van hulpprogramma’s

Veronica Superguide logo
RTL erkent fouten bij het maken van hulpprogramma’s

RTL erkent fouten bij het maken van hulpprogramma’s

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Een maand geleden verscheen een reeks kritische artikelen in het NRC over de hulpprogramma’s van RTL. Inmiddels geeft de zender ook toe dat er fouten zijn gemaakt.

Misleid

In het NRC Handelsblad kwamen enkele weken geleden een paar oud-deelnemers aan het woord van RTL-hulpprogramma’s als Een Nieuw Begin, Geef Mij Je Angst en Herrie in de Keuken (foto). Daarin kwam naar voren dat deelnemers zich misleid voelden en er vaak geen sprake was van goede nazorg. Ook moesten deelnemers naar verluidt geheime contracten tekenen. Daarin stond dat ze flink zouden moeten betalen als ze vroegtijdig zouden afhaken.

Risico's

In eerste instantie liet RTL weten zich niet te herkennen in de kritiek, maar nu geeft zenderbaas Erland Galjaard toe dat er inderdaad fouten zijn gemaakt. Daarom is besloten om de voorwaarden van de medische hulpprogramma's aanpassen. Zo krijgen deelnemers voortaan minimaal drie maanden en maximaal een halfjaar nazorg. Ook worden ze van tevoren beter geïnformeerd over de behandeling en de risico's. RTL gaat op zoek naar een oplossing voor deelnemers die zich gedupeerd voelen, maar benadrukt ook dat de meeste deelnemers tevreden zijn over de hulp die ze hebben gekregen van de programmamakers.
Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Wat vind jij van Superguide.nl? Vul onze enquête in!

Lees verder