Beau van Erven Dorens en Vivienne van den Assem

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Beau van Erven Dorens en Vivienne van den Assem

Ophef: RTL-collega's vinden dat Beau gisteren niet had mogen presenteren

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Binnen RTL Boulevard klinkt de nodige kritiek op RTL en Beau van Erven Dorens. Enkele deskundigen vinden dat 'ie gisteren gewoon thuis had moeten blijven in plaats van een talkshow maken.

"De Volendamse presentator zit inmiddels in quarantaine, dus dat zou Beau eigenlijk ook moeten doen", zo opende presentatrice Vivienne van den Assem gisteren de showrubriek. Hiermee doelde ze op Kees Tol, die vrijdag positief testte op corona en de dag ervoor nog bij Beau aan tafel zat. "Als je bij iemand in dezelfde ruimte bent geweest die bewezen corona heeft gehad, dan is de kans natuurlijk groot dat jij ook besmet kan raken", aldus huisarts Felix van der Wissel, die vindt dat Beau gewoon in quarantaine moest gaan.

'Lekker thuisblijven'

Beau is gisteren nog negatief getest waarna hij van RTL gewoon mocht presenteren. Onterecht, aldus de gepikeerde huisarts. "Het meermalen testen binnen die vijf dagen die is afgesproken telt gewoon niet. Hij is nu nog negatief, maar de afspraak is dat je na vijf dagen test. Die regels gelden net zo goed voor Beau als ze voor mij gelden. Dus ja, heel leuk om het zo te interpreteren en iemand gewoon een praatprogramma te laten presenteren, maar regels zijn regels. Ik zou Beau adviseren om toch even thuis te blijven."

Reactie RTL

RTL en Beau reageerden in RTL Boulevard. De twee partijen stelden dat Beau altijd op 1,5 meter van Kees bleef. Dus inderdaad: volgens de officiële RIVM-regels is er dan niets aan de hand. Maar als je zo lang met iemand in één ruimte zit, biedt die 1,5 meter misschien wel geen bescherming. TV-kenner Rob Goossens vindt het ook om een andere reden onhandig dat Beau toch presenteerde. "Waarschijnlijk is het allemaal toch wel prima en alsnog had ik hem vanavond lekker thuisgelaten. Dat is mede omdat je ziet dat iedereen het toch moeilijk heeft met het naleven van de regels."

'Statement maken'

"Je had hier juist een statement kunnen maken door vanavond Eva Jinek neer te zetten", gaat Rob verder. "Die heeft toch vrij en dan is Beau er morgenavond weer." Wetenschapsjournalist Diederik Jekel is het daarmee eens. "Je kunt hier een voorbeeldfunctie innemen. Daar is niet voor gekozen, maar technisch gezien doen ze niets verkeerd." Peter R. de Vries - die gisteren ook in Boulevard zat - steunt de beslissing van Beau wel.

Vivienne benadrukte ook dat Nick en Simon, die samen met Kees bij Beau aan tafel zaten, wél in quarantaine gingen in combinatie met die 5-dagen-regel.

RTL Boulevard is elke dag rond 18:35 uur te zien op RTL 4.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder