Leroy Molkenboer en Maxime Meiland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Leroy Molkenboer en Maxime Meiland
BN'ersMeilandOphef

'RTL Boulevard tapte waarschijnlijk geluid van Meiland-bruiloft af'

|
|

Laatste update:

Chateau Meiland-producent Vincent TV is not amused. De makers van Nederlands populairste reallifesoap achten het "zeer waarschijnlijk" dat een ploeg van RTL Boulevard vorige week, bij de bruiloft van Maxime Meiland en haar Leroy, stiekem geluid aftapte.

RTL Boulevard-ster Aran Bade was er afgelopen weekend bij, ook al was het showbizzprogramma helemaal niet uitgenodigd. Hij en zijn ploeg mochten na een gesprek met de ceremoniemeester alsnog blijven, maar wel op een flinke afstand zodat ze nog beelden konden maken, legde Aran zelf uit in Boulevard. In het item van Aran zat kraakheldere audio van de ceremonie, maar eh... hoe dan? Volgens juice-bekendheid Yvonne Coldeweijer tapte Boulevard audio af van werknemers van Vincent TV, die natuurlijk ook bij het huwelijk aanwezig waren om (achteraf gezien toch niet zo'n exclusieve) opnames te maken voor het nieuwe Chateau Meiland-seizoen.

'Afkeurenswaardig gedrag'

In gesprek met NU.nl zegt een woordvoerder van Vincent TV dat het "zeer waarschijnlijk" is dat de ploeg inderdaad stiekem zat af te tappen. "Boulevard was niet uitgenodigd en stond op een afstand van 25 meter. Toch hadden ze in de uitzending loepzuiver geluid van de ceremonie. Het is technisch gezien heel knap dat je dat voor elkaar krijgt. Als dit inderdaad gebeurd is, is dat op zijn zachtst gezegd afkeurenswaardig gedrag."

'Code geschonden'

Dit kan mogelijk nog een staartje krijgen voor RTL Boulevard. "Als je elkaar illegaal aftapt, wordt een code geschonden en gaan we in overleg met Talpa om te kijken of en wat we hieraan willen doen."

Reactie RTL Boulevard

NU.nl vroeg Boulevard om een reactie en het programma liet weten dat het "journalistiek" verslag heeft gedaan van de huwelijksceremonie. "De aanwezigheid van de ploeg van RTL Boulevard is in goede harmonie verlopen. Er is geen sprake van enige onrechtmatigheid."

Het nieuwe seizoen van Chateau Meiland is vanaf 29 augustus elke maandag om 20.30 uur te zien op SBS6.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder