Vivienne van den Assem kees van der spek rtl boulevard peter r de vries chatberichten

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Vivienne van den Assem kees van der spek rtl boulevard peter r de vries chatberichten

RTL Boulevard-kijkers ‘misselijk’ door item Peter R. de Vries: ‘Is dat nodig?’

|
|

Laatste update:

RTL Boulevard liet ons de chatberichten van de vermoedelijke daders van de moord op Peter R. de Vries zien. Kijkers werden “misselijk” van de berichten. Er was echter ook kritiek op de aanpak van RTL Boulevard.

Chatberichten moord Peter R. de Vries

De vermoedelijke daders van de moord op Peter R. de Vries blijken volgens plan en vooral koelbloedig te hebben gehandeld”, zo opende presentatrice Vivienne van den Assem zojuist een item over de vermoorde misdaadverslaggever in RTL Boulevard. De redactie van het programma en Het Parool hebben inzage gekregen in de gekraakte chatberichten tussen de twee verdachten en hun mogelijke ‘moordmakelaar’. De inhoud is “expliciet en onthutsend”, waarschuwde Vivienne. Vaste voice-over Jeroen Kijk in de Vegte las vervolgens een aantal berichten voor. Kijkers worden er “misselijk” van::

'Is dat nou nodig?'

Er is echter ook kritiek op de manier waarop RTL Boulevard het item vorm heeft gegeven. Zo vinden sommigen het “sensatie-tv” en vragen ze zich af of de redactie dit niet anders in had kunnen kleden. De kritiek richt zich vooral op de “uitbundige” voice-over van Jeroen, alhoewel anderen zich wel kunnen voorstellen dat het niet makkelijk moet zijn geweest om deze teksten in te spreken.  

RTL Boulevard zie je elke dag rond 18:35 uur op RTL 4.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder