Big Brother

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Big Brother
Big Brother

RTL bevestigt: Big Brother keert volgend jaar terug!

|
|

Laatste update:

Het was ooit de succesformule van RTL en na een doorstart wil de zender er voorlopig nog niet van af: Big Brother keert terug! Volgend jaar is het realityprogramma weer op de buis. Alleen moeten er eerst nog even kandidaten gevonden worden.

Op zoek naar kandidaten

Zie je het wel zitten om maximaal 100 dagen lang opgesloten te worden in een huis met mensen die je niet kent, zonder enige vorm van privacy? Dan staat RTL om jou te springen, want de inschrijving voor Big Brother is geopend. "Word jij de opvolger van Jill & Salar?", luidt de oproep van producent Endemol Shine.

Nieuwe reeks

Daarmee doen ze ook uit de doeken dat er inderdaad een nieuwe reeks van Big Brother op de planning staat. In 2023 moeten de nieuwe afleveringen te zien zijn, bevestigt RTL aan nieuwskrant AD. Big Brother maakte in 2020, veertien jaar na het laatste seizoen, een doorstart. De eerste reeks werd gewonnen door Jill Goede. Afgelopen maart won Salar. Hij verliet het Big Brother-huis na 86 dagen met een bedrag van bijna 70.000 euro.

Ophef over slotaflevering

Het is te hopen dat de slotaflevering beter wordt dan afgelopen seizoen. Toen waren kijkers van de finale van Big Brother boos en gefrustreerd: het lukte niet iedereen om op z'n favoriete finalist te stemmen: de altijd optimistische Kristof, 'king' Salar of de extraverte favoriet Grace. Het stemprobleem was er het jaar daarvoor óók. Komend seizoen hebben de makers hopelijk toch echt hun lesje geleerd.

Op welke datum het nieuwe seizoen van Big Brother van start gaat, is vooralsnog niet bekend.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder