RTL 4 haalt Zwarte Tulp van prime time

Veronica Superguide logo
RTL 4 haalt Zwarte Tulp van prime time

RTL 4 haalt Zwarte Tulp van prime time

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Waar het eerste seizoen van de dramaserie Zwarte Tulp nog goed was voor zo’n 1,1 miljoen kijkers per aflevering, moet het tweede seizoen het stellen met behoorlijke slechtere kijkcijfers. Die zijn zelfs zo beroerd, dat RTL4 heeft besloten de serie per direct van Prime Time te halen.

Afhakers

Zwarte Tulp verhuist daarom van woensdagavond 21.30 uur naar zaterdagavond 23.00 uur, zo blijkt uit de dagschema’s van de tv-zender. Het tweede seizoen begon begin januari met 870.000 kijkers. Daarna haakten de kijkers snel af. Gisteren keken er nog maar 579.000 mensen, waarmee RTL 4 nog slechts 9 procent van het marktaandeel in handen had. 

Crisis bij RTL 4

Volgens tv-gids Televizier is “het floppen van Zwarte Tulp een klap voor RTL 4, dat de laatste maanden sowieso kampt met mindere kijkcijfers”, aldus het blad. RTL 4 zit in zwaar weer. De zender kampt met een crisis op de late avond, op prime time én in de vooravond. Ook met het genre drama gaat het niet goed bij de zender. Afgelopen maandag startte het nieuwe seizoen van Nieuwe Buren op de zender. Dat begon met slechts 840.000 kijkers. Naar het eerste seizoen keken gemiddeld 1,5 miljoen mensen.

Zwarte Tulp wordt de komende week vervangen door herhalingen van John Williams' Een Dubbeltje Op Zijn Kant.

Lees verder