Patrick en Rossana Kluivert

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Patrick en Rossana Kluivert

Rossana Kluivert sleept AVROTROS voor de rechter na Opgelicht-rel

|
|

Laatste update:

De hele Opgelicht-heisa tussen Rossana Kluivert en het AVROTROS-programma krijgt nog een staartje. Ze sleept de omroep namelijk voor de rechter.

Dat heeft haar advocaat Royce de Vries (inderdaad, de zoon van), bevestigt tegenover het AD. Het begon een tijdje geleden allemaal met die inmiddels beruchte aflevering van Opgelicht. Het programma zette vraagtekens bij het uitgegeven donatiegeld van Rossana's zwerfhonden-stichting op Curaçao. Kijkers én donateurs reageerden ziedend. Rossana kon er in de periode daarna zelfs niet meer van slapen.

Rossana vs. Opgelicht

Via allerlei reacties de afgelopen tijd, vanuit beide kampen, is wel duidelijk dat Rossana én de makers van Opgelicht gewoon bij hun standpunt blijven. Wat wil Rossana nu dan doen? Ze eist dat AVROTROS de uitzending offline haalt. "AVROTROS wil niet vrijwillig rectificeren en dus wij zijn genoodzaakt om deze stap te zetten", aldus De Vries. Het kort geding dient op 15 januari. 

Avrotros

Het is inmiddels bijna niet meer te volgen met al die beschuldigingen over en weer. Volgens Rossana schilderde Opgelicht haar af als bedriegster en oplichtster. Volgens het programma werd het geld van donateurs dat bedoeld was voor haar hondenopvangcentrum op Curaçao vooral besteed aan dure marketingbureaus. Sterker nog, volgens de reportage zou er zich niet eens een Dog Rescue Center bevinden op het eiland! "We hebben netjes hoor en wederhoor willen plegen. Maar daar heeft zij geen gebruik van willen maken", reageerde AVROTROS al eerder. Dat is volgens Royce de Vries niet waar. "We hebben bijna gesmeekt om onze kant van het verhaal te doen, maar die mogelijkheid hebben wij niet gekregen.”

Je kunt de reportage van Opgelicht?! (vooralsnog) terugkijken via onderstaand filmpje:

Lees verder