Rogue One scoort in de VS én in Nederland

Veronica Superguide logo
Rogue One scoort in de VS én in Nederland

Rogue One scoort in de VS én in Nederland

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Als je dit weekend naar de bios bent geweest, is de kans 1 op 3 dat je Rogue One hebt gezien. De film ging niet alleen door het dak in de VS, maar deed het ook goed in ons koude kikkerlandje.

Records

In de Verenigde Staten zette Rogue One: A Star Wars Story het record neer voor beste decemberopening ooit. Ruim 148 miljoen euro bracht de film in de binnenlandse kassa's in het laatje. Wereldwijd wordt van een totale opbrengst van ruim 287 miljoen euro gesproken.

Rogue One

Dat de film ook populair zou zijn bij de Nederlandse bioscoopganger, bleek uit het feit dat de eerste 10.000 tickets binnen twaalf uur verkocht waren. Rogue One gaat over de rebellen die met een riskante move de plannen voor de bouw van de Death Star proberen te verijdelen

Cast

De cast van Rogue On bestaat uit Felicity Jones, Diego Luna, Ben Mendelsohn, Mads Mikkelsen en Donnie Yen. De regie is in handen van Gareth Edwards. Eerder dit jaar trok Disney aan de bel omdat de filmbazen niet tevreden waren met het materiaal dat op dat moment geschoten was. Dit is toch helemaal goed gekomen.

Lees verder