robocop 1987

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
robocop 1987

RoboFlop: RoboCop-sequel zit zonder regisseur

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Al anderhalf jaar houden we je vol enthousiast op de hoogte over de nieuwe RoboCop-film RoboCop Returns, die een direct vervolg moet worden op het origineel van Paul Verhoeven uit 1987. In juli vorig jaar werd bekend dat District 9-regisseur Neill Blomkamp de film zou gaan regisseren, en daarmee leek de film in veilige handen. De Zuid-Afrikaanse filmmaker heeft nu echter via Twitter laten weten dat hij niet meer bij het project betrokken is.

Als officiële reden geeft Blomkamp op dat hij eerst een kleine horrorfilm wilde maken, maar dat de studio zo snel mogelijk wilde starten met opnames voor RoboCop Returns. Vermoedelijk is er meer aan de hand, want het lijkt stug dat een regisseur die al een jaar enthousiast met zo'n grote titel bezig is ineens opstapt omdat hij eerst even een indie-film tussendoor wil maken.

Haastklus

Met het vertrek van Blomkamp is het onduidelijk wat er met de film gaat gebeuren; mocht het inderdaad zo zijn dat hij opgestapt is omdat de studio haast wil maken met deze sequel, dan moet de nieuwe regisseur er haastwerk van maken om de beoogde releasedatum te halen. En zo'n haastklus pakt zelden goed uit. Ergens hopen we dat de studio gaat proberen om nu Paul Verhoeven over te halen om zelf het vervolg op zijn klassieker te regisseren, maar het lijkt uitgesloten dat de inmiddels 80-jarige filmmaker daar zin in zal hebben.

Lees verder