Robert Redford stopt met acteren

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Robert Redford stopt met acteren

Robert Redford stopt met acteren

|
|

Laatste update:

Na 60 jaar en 48 speelfilms vindt Robert Redford het wel mooi geweest. De filmster/voormalig sekssymbool gaat met pensioen!

In 2016 meldde de acteur/regisseur al dat het einde in zicht was. Hij zou nog een paar films maken, en dan zou hij niet meer voor de camera verschijnen. Anno 2018, op 81-jarige leeftijd, bevestigde hij dit nog een keer.

Tegenover Entertainment Weekly verklaarde Redford: ‘Zeg nooit nooit, maar eigenlijk ben ik tot de conclusie gekomen dat het tijd wordt voor m’n pensioen qua acteren. Ik doe dit al vanaf m’n 21ste; het is mooi geweest.’

The Old Man

Of Redford films blijft regisseren is onduidelijk; de coryfee wilde daar niets over zeggen, dus het blijft mogelijk. Zijn dagen als acteur zijn in elk geval geteld: The Old Man And The Gun, dat in november verschijnt, is zijn laatste film.

In The Old Man And The Gun speelt Redford een onverbeterlijke bankrover, Forrest Tucker. Telkens als hij een bank overvalt wordt hij gearresteerd, maar de oude bandiet weet telkens te ontsnappen. Naast Redford zien we o.a. Casey Affleck, Danny Glover en Sissy Spacek terug in de misdaadcomedy.

Filmlegende

Robert Redford speelde in vele klassieke films als Butch Cassidy And The Sundance Kid, Three Days Of The Condor, All The President’s Men en Out Of Africa. Daarnaast regisseerde hij ondermeer het aangrijpende drama Ordinary People, waarvoor hij in 1980 de Oscar won voor beste regisseur.

In 2001 ontving hij bovendien een ‘lifetime achievement Oscar’. Redford begon met het geld dat hij verdiende het Sundance Institute (vernoemd naar zijn doorbraakrol van Sundance Kid) waarvan het Sundance Festival, het Amerikaanse festival voor onafhankelijke films, het bekendste onderdeel is.

Mocht je nu ineens zin hebben om Redford te zien acteren: onlangs was hij nog te zien in de Netflix-film Our Souls At Night; een romantisch drama met Jane Fonda. Zie je hem liever als schurk, dan raden we The Discovery aan!

Lees verder