WTF? Rob Lowe sloeg McDreamy rol in Grey’s Anatomy af!

Veronica Superguide logo
WTF? Rob Lowe sloeg McDreamy rol in Grey’s Anatomy af!

WTF? Rob Lowe sloeg McDreamy rol in Grey’s Anatomy af!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

Je hebt slechte carrièrekeuzes en dan heb je SLECHTE CARRIÈREKEUZES en het nieuws dat Rob Lowe bedankte voor Grey’s Anatomy hoort zeker in die laatste categorie. De 55-jarige acteur is ooit benaderd om niemand minder dan dokter Derek Shepherd te spelen, aka McDreamy! Hij sloeg het af waardoor de rol naar Patrick Dempsey ging die een van de meest geliefde personages uit de ziekenhuisserie werd. Oepsie!

Rob Lowe onthulde het foutje in de podcast WTF With Marc Maron. Hij grapt er zelfs in dat het hem waarschijnlijk 70 miljoen dollar heeft gekost. “Dude, I turned down Grey’s Anatomy. To play McDreamy. That’s probably cost me $70 million.”

Hij relativeerde het later wel door te zeggen dat het maar geld is. Ook weet hij niet zeker of hij het tof zou vinden als kijkers hem ‘McDreamy’ zouden noemen, zoals met Patrick Dempsey gebeurde. “Listen, At the end of the day it was like, I watched it when it came out. And when they started calling the handsome doctor ‘McDreamy’, I was like, ‘Yeah, that’s not for me.'”

RIP McDreamy

De Parks and Recreation-ster zou in een alternatief universum tegenover Ellen Pompeo (Dr Meredith Grey) spelen. De twee personages gingen een romantische relatie met elkaar aan die nog steeds tot de mooiste van Grey’s Anatomy hoort. Helaas moesten we in het 11e seizoen afscheid nemen van Dempsey doordat McDreamy om het leven kwam. Niet alle personages zijn zo geliefde als hem, er zijn ook zat Grey's Anatomy-figureren die het bloed onder onze nagels vandaan halen.

Met de serie zelf gaat het nog steeds prima en kan je wekelijks zien op Net 5. Grey’s Anatomy is nu zelfs de langstlopende ziekenhuisserie ooit!

Lees verder