Rob Jetten

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Rob Jetten

Rob Jetten wil NPO 3 ‘vrij maken’ wegens coronacrisis

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Nu steeds meer Nederlanders in (al dan niet noodgedwongen) quarantaine zitten, verlangen we misschien nóg meer naar shows als Zondag met Lubach en First Dates. Oftewel: satire en ongemak! Maar... als het aan Rob Jetten ligt, wordt NPO 3 'schoongeveegd' wegens de coronacrisis.

De fractievoorzitter van D66 wil, als we het goed begrijpen, alle programma's van de buis halen en dat vervangen door 'school-tv', zo schrijft hij vandaag op twitter. Moeten we ons zorgen maken om Zondag met Lubach of het heerlijk ongemakkelijke First Dates?

NPO 3-programma's

"Maak NPO 3 vrij voor school-tv voor basisschoolleerlingen en faciliteer online onderwijs voor VO, MBO en HO", luidt het advies aan het kabinet, waar ook zijn eigen partij deel van uitmaakt. "Overweeg de sluiting van scholen", schrijft hij ook, en daarmee gaat hij een beetje in tegen zijn eigen kabinet dat dit op het moment van schrijven nog niet wil. Deze 'school-tv' zou dan bepaald onderwijs kunnen vervangen wanneer kinderen als gevolg van de corona-uitbraak niet meer naar lessen kunnen, zo vermoeden we.

'Vrijmaken'

Wat het precies betekent, een zender 'vrijmaken', weten we niet; daar laat Jetten zich niet over uit. Maar dat zal hoe dan ook ten koste gaan van programma's die normaal te zien zijn op het derde net. Overigens komt de D66-leider ook nog met wat nuance omtrent de scholen. Want wat moeten ouders van kids die bijvoorbeeld in de zorg werken? Die moeten natuurlijk gewoon werken. "Bekijk per gemeente hoe een aantal schoolgebouwen kan dienen als opvangplek voor kinderen met ouders in vitale beroepen, zoals de zorg", luidt het advies van Jetten. Mocht er daadwerkelijk 'iets' met NPO 3 gaan gebeuren, houden we je uiteraard op de hoogte!

Lees verder