Rob Goossens

Veronica Superguide logo
Rob Goossens
BN'ersOpinieBoer zoekt VrouwTV

Rob Goossens: zijn de BzV-koppels wel zo gelukkig?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Rob Goossens zit boven op het nieuws uit de wereld van tv, films en series en is als vaste mediadeskundige verbonden aan RTL Boulevard. Hij schrijft wekelijks een column over wat hem opvalt in de media voor Veronica Superguide.

Dat vier van de vijf deelnemers dit keer een partner aan Boer Zoekt Vrouw overhielden, maakte het laatste seizoen van het programma ongehoord succesvol. Toch had ik niet de indruk dat ze allemaal zo gelukkig zijn nu, terwijl drie van de vijf schaduwboeren dat wél bleken tijdens de terugkom-aflevering.

Boer Zoekt Vrouw-Eredivisie

Het verdrietigste moment van dit hele seizoen vond al plaats tijdens de allereerste aflevering, toen Hilda toegaf dat ze bang was niet goed genoeg te zijn voor de liefde. Het mooiste moment was de trotse grijns van oor tot oor bij de eerst zo stille Gerben, toen hij tijdens de allerlaatste aflevering kon laten zien hoe blij hij is met zijn Vivian. In de tussentijd hebben we wekenlang moeten wachten tot het een beetje spannend werd - zonder Hilda en Gerben, die ‘net niet genoeg brieven hadden ontvangen’ om het tot de Boer Zoekt Vrouw-Eredivisie te schoppen.

De drie afvallers hebben het beter

Zij werden wel gevolgd, maar alleen voor een webserie. Als herboren kwamen de twee naar de reünie met een levenspartner aan hun arm, en dat gold ook voor collega-afvaller Robert. Met name die eerste twee leken al echt een team te vormen met hun nieuwe partners. Als ik dat vergelijk met de geslaagde Eredivisie-boeren Jouke, Janine, Hans en Evert, dan denk ik: die drie ‘afvallers’, die hebben het toch eigenlijk veel beter voor elkaar? Ik zag zeven mensen met verkering, maar slechts drie met een echte relatie.

Passen de koppels wel zo goed bij elkaar?

Die andere vier - Jouke, Janine, Hans en Evert - moet ik nog maar zien over een paar jaar. Ga maar na: Jouke heeft zich door tante Yvon laten influisteren dat hij briefjes moest verstoppen, maar lijkt toch vooral met zichzelf bezig. Annette was tweede keus voor paardenfokker Hans, totdat Dinie spoorslags de boerderij verliet. Schapenboer Janine gebruikt Sander om erachter te komen wat ze nou eigenlijk wil in het leven. En Evert en Maud… Tsja, als kijker ben ik natuurlijk enorm blij dat we Maud hadden. Maar of ze nou bij elkaar passen? Bovendien gaat Maud een ster worden op televisie en BN’ers achter zich aan krijgen. Blijft zij nog bij Evert als ze een Volkskrant-columnist aan de haak kan slaan?

Een Boer Zoekt Vrouw zonder Yvon

Misschien dat de boeren met minder brieven gemakkelijker tevreden zijn met wat ze hebben, hoor. En misschien is het zelfs gewoon toeval. Maar ik zou eigenlijk wel eens willen zien wat er gebeurt als KRO-NCRV tien boeren voorstelt aan het publiek, de brieven aflevert en daarna alleen nog een terugkom aflevering maakt. Dat is dan twee in plaats van dertien uur televisie. Maar dan weten we wel meteen of we Yvon Jaspers in de toekomst nog nodig hebben.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder