• SBS

Rob Goossens zet vraagtekens bij nieuw tv-programma Goud Zuid

Goud Zuid

SBS6 komt eind november met een nieuwe realityserie Goud Zuid. Het programma zoomt in op zes vriendinnen die in de meest chique wijk van Amsterdam wonen. Alle zes de vrouwen zijn ‘self made woman’. Of toch niet?

Succesvolle ondernemers?

Het programma doet een beetje denken aan Real Housewives of Amsterdam (vanaf 24 november te zien bij Videoland). Maar in Goud Zuid volg je succesvolle ondernemers Nancy, Lilian, Dionne, Jamie, Gini en Daniella in hun glamour-reservaat: Oud-Zuid. Ze houden van glitter en glamour, shoppen, extravagante reisjes, maar daar werken ze ook hard voor. Maar als we Rob Goossens moeten geloven, is het nogal overtrokken. 

'Niet zo made'

“Zo made' zijn die vrouwen namelijk niet. Bij de zusjes Gini en Jamie Faber (kennen we vooral als ex van Dean Saunders) is nauwelijks bedrijfsvermogen te vinden. Het kan dat ze miljoenen in loondienst hebben verdiend maar dan gaat 'selfmade' weer niet op.”

​​​​​​

'Franse slag' 

Ook is het Oud-Zuid gedeelte behoorlijk overdreven. “Het lijkt erop dat ze in de omgeving van Zaandam wonen, waar ze ook vandaan komen.” Hij voegt er nog aan toe: “Televisie houdt ervan om te overdrijven en dat is prima, maar dit zou al met al wel heel erg ‘Franse Slag’ zijn.”

Bericht wordt geladen...
Bericht wordt geladen...
Bericht wordt geladen...

Hoe écht de glitter en glamour in de nieuwe realityshow van Talpa is, moeten we dus nog maar even zien. Benieuwd naar wat media-expert Rob Goossens allemaal nog meer vindt?! Hij schrijft erover in zijn wekelijkse column over wat hem opvalt in de media voor Veronica Superguide.