Rob Geus na drie jaar terug met De Smaakpolitie

Veronica Superguide logo
Rob Geus na drie jaar terug met De Smaakpolitie

Rob Geus na drie jaar terug met De Smaakpolitie

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Na een afwezigheid van drie jaar trekt de bekendste hygiëne-expert van Nederland opnieuw zijn witte jas aan. Rob Geus is vanaf 11 januari terug met De Smaakpolitie bij SBS6.

In het spraakmakende programma inspecteert hij wekelijks de keukens van uiteenlopende horecagelegenheden. Hebben ze de boel op orde of juist niet? In het nieuwe seizoen blijkt dat er vaak onder de maat wordt gepresteerd. Soms gaat het daarbij veel verder dan alleen viezigheid en komt direct de gezondheid in gevaar.

Niet vrolijk

In de eerste aflevering bezoekt Rob het oosten van het land. Hij ontmoet een restauranthouder die letterlijk alles aan elkaar plakt met duct-tape én ziet met lede ogen aan hoe je met een klopboormachine sauzen kunt mengen. Daar wordt Rob niet bepaald vrolijk van.

Opwarmmaaltijden

Daarnaast neemt hij de proef op de som door opwarmmaaltijden van verschillende toko's naar het laboratorium te sturen voor een nadere inspectie. De officiële onderzoeksresultaten liegen er niet om: bij 75% van de geteste nasi rames-maaltijden waren de kiemgetallen van levende bacteriën ver boven de wettelijke norm.

Schrikbarend was zelfs de ontdekking van de uiterst gevaarlijke bacterie Listeria, die hersenvliesontsteking en bloedvergiftiging kan veroorzaken bij mensen met een verminderde weerstand. Bij zwangere vrouwen kan Listeria zelfs voor een miskraam of spontane vroeggeboorte zorgen.

Misstanden

Gewapend met zijn inspectiekoffertje stelt Rob alle misstanden aan de kaak. Hij confronteert de falende ondernemers in de hoop dat zij in de toekomst wel voldoen aan de geldende eisen.

De Smaakpolitie is vanaf woensdag 11 januari om 20.30 uur te zien op SBS6.

Lees verder