Rob de Nijs

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Rob de Nijs
BN'ers

Rob de Nijs blikt terug op afscheid: 'Besef komt later'

|
|

Laatste update:

Rob de Nijs blikt een paar dagen na zijn afscheidsconcert in de Ziggo Dome terug op een mooi slotakkoord. De 79-jarige zanger, die lijdt aan de ziekte van Parkinson en daarom stopt met optreden, realiseert zich nog niet dat hij niet meer op het podium zal staan. 

"Het idee dat het nu echt voorbij is, dat besef zal later wel komen", zegt hij in De Telegraaf.

 

Terugblik op de avond

De Nijs vond het een geweldige avond. "Toen ik door Jet van het podium werd gereden en terugging naar de kleedkamer, stonden daar toen de liftdeuren opengingen alle collega’s die hadden opgetreden in een soort erehaag op me te wachten", vertelt hij. "De hele avond, het was allemaal even lief. Het publiek op de eerste plaats. Ze stonden al voordat het doek opging!"

‘Ik zong verder in m’n slaap’

Na afloop stond er een koud Belgisch biertje voor hem klaar en het werd nog laat. "Tegen vieren lagen we eindelijk op bed. Volgens Jet was ik meteen weg en lag ik meteen nadat ik was vertrokken in m’n slaap zachtjes te zingen…"

 

Meer muziek opnemen

Een rustig pensioen lijkt er voor de zanger niet in te zitten. "Ik ga me echt niet vervelen. We willen als een gezin een mooie reis gaan maken en er het beste van gaan maken. En misschien zing ik ook nog weleens wat in de studio. Als er een mooi nummer voorbijkomt, zou ik dat best nog willen opnemen, in alle rust en in m’n eigen tempo met de mensen met wie ik dat altijd heb gedaan."

 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via Spotify, Apple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder