Riverdale komt met musical-aflevering rondom Stephen Kings Carrie

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Riverdale komt met musical-aflevering rondom Stephen Kings Carrie

Riverdale komt met musical-aflevering rondom Stephen Kings Carrie

|
|

Laatste update:

Na Buffy the Vampire Slayer, Grey’s Anatomy, The X-Files en nog een heleboel andere series, waagt ook Riverdale zich aan een musical-momentje.

Musical-aflevering

Het is een kunst op zich, zo’n musicalspecial. Niks is erger dan een stel serieuze acteurs die plotsklaps al dansend een veel te vrolijk liedje zingen. Bij Riverdale dachten ze er net zo over, want de producenten hebben een slimme constructie bedacht om Archie & co een elftal liedjes ten gehore te laten brengen.

Carrie

De aflevering wordt gefilmd als een mini-documentaire. Jughead Jones (Cole Sprouse) laat ons van achter de camera zien hoe een aantal kids uit Riverdale Stephen Kings Carrie bewerken tot een musical. Het stuk zal een combi worden van het boek uit 1974, Brian DePalma’s film uit 1976, een Broadwayproductie uit 1988, een Off-Broadway-stuk uit 2012 en Kimberly Pierce’s remake uit 2013. Het personage Kevin Keller (Casey Scott) ‘regisseert’ het spektakel. Noem het gerust Riverdale-ception. 

Josie and the Pussycats

Het is niet de eerste keer dat er muziek wordt verwerkt in de serie. Eerder zagen we al optredens van het trio Josie and the Pussycasts, die onder meer Milkshake van Kelis en I Feel Love van Donna Summer ten gehore brachten. Dit is wél de eerste keer dat Riverdale een volledige musical-aflevering doet. 

Lees verder