Rik van de Westelaken maakt presentatiedebuut in bloedstollende quiz 5 Golden Rings

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Rik van de Westelaken maakt presentatiedebuut in bloedstollende quiz 5 Golden Rings

Rik van de Westelaken maakt presentatiedebuut in bloedstollende quiz 5 Golden Rings

|
|

Laatste update:

Oud-nieuwslezer Rik van de Westelaken stapte eerder dit jaar over van de NOS naar SBS. Op donderdag 12 januari 2017 maakt hij zijn presentatiedebuut met de nieuwe kennisquiz 5 Golden Rings. In deze interactieve quiz strijden twee koppels tegen elkaar voor een geldbedrag dat kan oplopen tot 25.000 euro. En je kan thuis meedoen!

Wie wordt de Lord of the Rings?

In 5 Golden Rings krijgen de koppels ieder 5 ringen om 5 levels van vragen te doorlopen. Alle vragen moeten worden beantwoord op een gigantische LED vloer met afbeeldingen. De kandidaten leggen een ring op de plek van de afbeelding waar zij denken dat het juiste antwoord zich bevindt. In 5 Golden Rings worden de vragen niet moeilijker gedurende het spel, maar de ringen worden wel kleiner. Slechts een vierkante millimeter kan het verschil maken tussen winst en verlies.

Benieuwd hoe dit eruit ziet? Rik legt het je uit in de onderstaande video!

Thuis meespelen

5 Golden Rings is ook interactief, want iedereen kan meedoen. Via de gratis app kunnen de kijkers hun digitale ring op de afbeelding op hun telefoon of tablet plaatsen. De online winnaars worden tijdens het programma bekend gemaakt. Download de app hier!

De vragen variëren van geografie tot puzzels en het menselijk lichaam. Want waar zit nou ook alweer het evenwichtsorgaan? Waar precies ligt Liechtenstein op een kaart van Europa zonder landsgrenzen? Hoe beter de koppels de levels spelen, hoe hoger het bedrag dat ze kunnen winnen. Welk koppel speelt dit spel het best en wint de geldprijs van misschien wel 25.000 euro in de allesbepalende finale?

5 Golden Rings vanaf 12 januari elke donderdag te zien om 20.30 uur bij SBS6.

Lees verder