Yes! Ridley Scott wil nog meer Alien prequel-films maken

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Yes! Ridley Scott wil nog meer Alien prequel-films maken

Yes! Ridley Scott wil nog meer Alien prequel-films maken

|
|

Laatste update:

Ridley Scott is nog lang niet klaar met zijn Alien-universum! Na Prometheus en Alien: Covenant denkt de regisseur opnieuw na over het maken van prequel-films, die de gebeurtenissen voorafgaand aan de klassieker uit 1979 moeten vertellen.

Eerdere prequels Prometheus en Alien: Covenant

Nadat hij de franchise meer dan drie decennia lang in andere handen achterliet, keerde Ridley Scott in 2012 terug naar de wereld van Alien. Hij startte toen een prequel-traject dat begon met Prometheus. In 2017 kwam hij vervolgens met Alien: Covenant, dat ons alweer een stapje dichterbij de originele Alien-film bracht. Helaas kregen beide films niet de allerbeste ontvangst… Maar daar laat Scott zich echter niet door tegenhouden!

Doe mee: Superguide pubquiz!

Zo moet een nieuwe Alien prequel-film eruit zien

In een interview met de Los Angeles Times laat Scott weten dat hij de mogelijke “paden” voor de Alien-franchise overweegt. Daarmee doelt hij op manieren om de gebeurtenissen in de aanloop naar de eerste film uit 1979 voort te zetten. Toen Scott de eerste Alien-film maakte, vroeg hij zich al af waarom het wezen gemaakt is en waarom het rondreist in een soort “oorlogsvoertuig”, inclusief een lading eieren. En dat zijn precies de vragen die Scott in een volgende prequel zou willen beantwoorden.

Wij zeggen: begin maar met filmen! Alhoewel we ook wel veel zin hebben in Gladiator 2… Maar goed, beide films zullen hoe dan ook nog wel een poosje op zich laten wachten. Daarom wijzen we jullie ten slotte nog even op dit toplijstje met de beste horrorfilms op Netflix.

Lees verder