Restaurants Jamie Oliver bijna failliet

Veronica Superguide logo
Restaurants Jamie Oliver bijna failliet

Ouch: Restaurants Jamie Oliver praktisch failliet

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Soms zit het mee, soms zit het tegen. Jamie Oliver, de beroemde tv-kok heeft uitstel van betaling aangevraagd. Dat is vaak een voorbode van faillissement. De chef heeft laten weten er behoorlijk van te balen. Ja, dat kunnen we ons voorstellen. 

Jamie Oliver op Instagram

De Britse restaurants van Jamie Oliver hadden afgelopen dinsdag uitstel van betaling aangevraagd. Onder andere zijn Italiaanse restaurants doen het niet zo buono. Zo'n 1000 mensen werken in de restaurants die misschien de deuren moeten sluiten. Jamie Oliver bevestigde het verhaal zelf op instagram: 'Ik ben er kapot van', zei de tv-kok op zijn tijdlijn. Hij wil graan iedereen bedanken die heeft meegewerkt aan de restaurants. Misschien kan hij binnenkort een show 'How not to run a restaurant' beginnen ofzo. 'Nailed It', maar dan anders. Of hij kan z'n collega Gordon Ramsay vragen om zijn restaurants op te lappen in 'Oorlog in de Keuken'.

Nederlandse restaurants

Fans van Olivers restaurants in Nederland hoeven zich geen zorgen te maken. Financieel zitten deze niet vervlochten met de vestigingen in de UK omdat het franchises zijn. In Nederland zijn er vestigingen van Jamie’s Italian in Den Haag en Rotterdam. Er was een Fifteen-vestiging in Amsterdam, maar deze is al failliet gegaan in 2017. 

Jamie niet aan lagerwal

Als je nu denkt 'arme Jamie, die jongen staat straks op straat'. Nouw... Dat zal meevallen. Zijn personeel staat op straat, maar Jamie's persoonlijke vermogen wordt geschat op 150 miljoen pond. Die jongen redt 't wel. En zijn gezin met dochters met bizarre namen hoeft ook niet naar de opvang. 

Lees verder