René van der Gijp en Eva Jinek

Veronica Superguide logo
René van der Gijp en Eva Jinek

René van der Gijp 'misselijk' van Eva Jinek

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

René van der Gijp ging gisteren in De Oranjezomer op SBS6 even helemaal los op Eva Jinek en haar interview met Hillary Clinton in 2018. Hij werd er "helemaal misselijk van".

Eva mocht in 2018 Hillary interviewen. De talkshowqueen ontpopte zich toen als een Clinton-fangirl door onder meer een foto van Hillary en Bill Clinton te laten zien. Aán Hillary dus. Die foto gaf haar al sinds haar 19de kracht als ze het even niet meer zag zitten: 'Wat zouden Hillary en Bill zeggen?'. René van der Gijp zat zich daar kapot aan te ergeren, zo blijkt nu.

Jort Kelder-ophef

De heren, en gast Caroline van der Plas van Tweede Kamer-partij BBB, kwamen gisteren op het fragment nadat ze de ophef rondom Jort Kelder bespraken. De presentator bleek in het verleden mee te hebben betaald aan campagnefilmpjes voor Thierry Baudets Forum voor Democratie. René "Zeker als je journalist bent, moet je gewoon onpartijdig blijven. Je kunt voor de ene partij wel meer sympathie hebben dan voor de andere partij, maar je moet wel gewoon je ding kunnen doen zoals Matthijs dat deed, Jeroen dat doet, Eva dat doet." Maar... hij heeft toch óók flinke kritiek op Eva, die binnenkort weer begint met haar talkshow.

Gijp gaat los op Jinek

René ging ordinair los op Eva in woorden die we... nou ja, niet zullen herhalen (laten we het een beetje PG13 houden). Waar het op neerkomt: René vond Eva's houding ten opzichte van Hillary niet kunnen. "Daar werd ik helemaal misselijk van joh. Ze had een foto waar dat mens een handtekening op moest zetten. Doe nou gewoon, joh. Doe nou gewoon. Interview dat mens, weet je wel. Nee, dan gaat ze laten blijken dat het ook haar grootste idool is. Dan vind ik dat je dat mens al niet meer moet interviewen. Dan moet je zeggen: ‘Laat dat maar door een ander doen.'"

Het bewuste momentje tussen Eva en Hillary:

De Oranjezomer is elke dag om 21:30 uur te zien op SBS6.Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder