Regé-Jean Page uit Bridgerton over zijn rol in Krypton

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Regé-Jean Page uit Bridgerton over zijn rol in Krypton

‘Regé-Jean Page liep rol in Krypton mis vanwege huidskleur’

|
|

Laatste update:

Regé-Jean Page had voor zijn stomende doorbraak in Bridgerton al de kans om een rol te krijgen in Superman-serie Krypton. Bronnen beweren dat hij niet is gekozen vanwege zijn huidskleur.

Dat meldt The Hollywood Reporter. Krypton speelde zich zo’n 200 jaar voor de geboorte van Superman af en Regé-Jean deed auditie voor de rol van de held z’n opa. Een van de producenten wilde niet met hem verder, omdat hij liever een witte acteur zoals Henry Cavill wilde, de man die nu Superman speelt.

Vetorecht

Die producent zei tegen The Hollywood Reporter dat “Superman geen zwarte opa kan hebben.” Hij gebruikte zijn vetorecht om Regé-Jean Page niet te casten. Ook gaan de geruchten dat hij Adam Strange, een andere superheld in Krypton, niet homo- of biseksueel wilde maken.

‘Ik vlieg nog steeds’

De Bridgerton-ster – die trouwens niet terugkeert voor seizoen 2 van de Netflix-hit – leek met een tweet te reageren op de geruchten. “Lezen over deze gesprekken doet nu niet minder pijn dan het toen deed. De verklaringen zijn nog pijnlijker, om eerlijk te zijn. Maar ik blijf mijn ding doen. Ik vlieg nog steeds.” Hij noemt de serie dan niet specifiek, maar veel mensen denken dat hij het toch over Krypton heeft.

Nieuwe James Bond?

Krypton is inmiddels alweer gecanceld, maar Regé-Jean Page hoeft zeker niet stil te zitten. Hij bemachtigde eerder een rol in de nieuwe Dungeons & Dragons film. Ennuh … wordt hij misschien de nieuwe James Bond?

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:

Lees verder