Recensie Yes Day - Jennifer Garner tilt deze familiefilm naar een hoger niveau

Recensie Yes Day

Comedy's voor het hele gezin zijn meestal alleen leuk voor de jongste kijkers. Netflix-film Yes Day is dankzij een energieke Jennifer Garner ook leuk voor de ouders. 

Het is niet makkelijk om een film te maken waar de hele familie van kan genieten. Disney weet hoe het moet en Pixar kan grote thema's leuk te maken voor alle leeftijden. Maar dat is animatie. Een normale film voor jong en oud is meestal alleen leuk voor de jonge kijkers. Yes Day is een fijne uitzondering. De Netflix-film is duidelijk gericht op kinderen, maar ook als je boven de 10 jaar oud bent, lig je regelmatig dubbel. 

Verantwoordelijke ouders

Allison en Carlos zeiden vroeger overal ja tegen. Ze dachten nergens over na en zagen het leven als één groot avontuur. Nu ze verantwoordelijke ouders zijn, verkopen ze vooral nee. Allison is de strenge moeder en Carlos moet als bedrijfsadvocaat op kantoor de pret verderven. Om de relatie met hun drie kinderen te verbeteren, houden ze een 'yes day'. 24 uur lang moeten ze doen wat hun kinderen willen. 

Vijf verrassingen

De wensen van de kids zijn echter héél onschuldig. Ze komen met vijf verrassingen, die alleen dienen als inleiding voor grappige scènes. Als je een dag lang de baas bent en mag bepalen wat er gebeurt, zou je dan echt naar de wasstraat gaan? Deze kinderen in ieder geval wel. Al draait alles natuurlijk om een groot feest waar puberdochter Katie naartoe wil gaan. 

Recensie Yes Day - Jennifer Garner tilt deze familiefilm naar een hoger niveau

Herkenning

Het hart van de film is de relatie tussen moeder Allison en dochter Katie. Vroeger hadden ze een goede band, maar Katie wordt ouder en Allison heeft daar moeite mee. Dat geeft de film wat meer diepgang. Ouders zullen zich herkennen in de moeder die haar dochter nog steeds ziet als een klein kind en tieners zullen zich herkennen in de puber met een overdreven beschermende ouder. 

13 Going on 30

Veel meer diepgang zit er echter niet in. Dat hoeft ook niet. Dit is een kinderfilm die ook geinig moet zijn voor oudere kijkers. Daarin slaagt Yes Day met vlag en wimpel. Dat is te danken aan hoofdrolspeelster Jennifer Garner en een aantal komieken in grappige bijrollen. Garner heeft dezelfde vrolijke energie als in 13 Going on 30. Op sommige momenten zou je bijna denken dat dit een onofficieel vervolg is. 

Recensie Yes Day - Jennifer Garner tilt deze familiefilm naar een hoger niveau

Latino Clive Owen

In 13 Going on 30 had ze Mark Ruffalo als tegenspeler en het is jammer dat de Avengers-acteur niet in deze comedy zit. Édgar Ramirez speelt de vriendelijke, lieve vader, maar is te knap en te stoer voor zo een onschuldige rol. Hij is te veel een latino Clive Owen en ja, dat is zo sexy als het klinkt. Hij is eerder de daddy die een affaire heeft met zijn sexy secretaresse dan een aardige papa die niet te streng wil zijn.

Conclusie

Yes Day is een onschuldig en lief filmpje voor de kids, dat naar een hoger niveau wordt getild door Jennifer Garner. Haar aanstekelijke energie en humor geven deze beoordeling ook een extra ster. Zonder haar was het een flauwe comedy geweest. Het is te hopen voor de ouders dat zij vaker dit soort leuke kinderfilms zal maken. 

Recensie Yes Day - Jennifer Garner tilt deze familiefilm naar een hoger niveau

Yes Day is te zien op Netflix. Er is ook een versie met Nederlandse stemmen...