Recensie Big Shot

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Recensie Big Shot

Recensie Big Shot – een hartverwarmende serie met veel potentie

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het nieuwe sportdrama Big Shot scoort punt na punt door de inspirerende personages. Met een glansrol voor John Stamos als vaderlijke coach in deze Disney+ Original.

Deze recensie is gebaseerd op de eerste drie afleveringen.

Na een woedeaanval wordt basketbalcoach Marvyn Korn (John Stamos) ontslagen bij zijn universiteitsteam. Hij gaat op zoek naar een nieuwe baan en moet noodgedwongen aan de slag als coach op een prestigieuze privéschool voor meisjes.

Harde binnenkomer

Marvyn is vader van een dochter, maar doordat ze ver weg woont heeft hij niet veel ervaring met tienermeiden. Hij maakt dan ook een ietwat brute binnenkomer bij zijn team. Hij vertelt speler Destiny dat ze nodig af moet vallen en schorst topscoorder Louise. Dit begin is opvallend hard, maar de serie wordt vanzelf wat softer.

Voor jezelf opkomen

De meiden laten zich niet zomaar uit het basketbalveld slaan. Vooral wanneer Destiny de coach vertelt dat hij haar enorm heeft gekwetst, ontstaan de eerste barsten in Marvyns onbewogen karakter. Het is inspirerend om te zien hoe de jonge meiden voor zichzelf opkomen en hun mannetje staan tegenover zo’n harde coach.

Recensie Big Shot – een hartverwarmende serie met veel potentie

Teamspirit

Het doel van Marvyn is om het team te leren samenwerken. De meiden zijn totaal niet in sync, maar tijdens hun eerste wedstrijd met hun nieuwe coach doen ze het beter dan verwacht. Ze ontwikkelen zich van individuele spelers tot een team. Hierdoor blijf je Marvyn en de meiden aanmoedigen en ga je volledig op in de wedstrijden. Je wil deze underdogs natuurlijk zien winnen!

Constante groei

Marvyn leert al snel dat hij zich kwetsbaarder op moet stellen als hij tot de meiden door wil dringen. Langzaam ontwikkelt coach Korn een hechte band met zijn team. Vooral voor Destiny, die zelf haar vader is verloren, neemt hij een vaderlijke rol aan. De constante groei van Marvyn en zijn team, op en buiten het veld, maakt deze serie niet alleen meeslepend, maar ook een tikkeltje ontroerend. Het is hartverwarmend om te zien hoe hij zichzelf herontdekt, als vader én als coach.

Recensie Big Shot – een hartverwarmende serie met veel potentie

Clichés

Big Shot zit eigenlijk vol clichés. Een emotieloze man heeft een hoge muur opgetrokken vanwege zijn verleden. Langzaam smelt hij door de band die hij ontwikkelt met zijn team. En toch werkt het. De serie weet zijn eigen draai te geven aan deze stereotypen, waardoor het interessant blijft om naar te kijken.

Uncle Jesse

Deze rol is niet iets nieuws voor John Stamos. Als oom Jesse in comedyserie Full House - en opvolger Fuller House - moest hij ook opwarmen aan het idee om te zorgen voor drie jonge meiden. Daar deed hij dat met een vleugje humor, in Big Shot met een vleugje drama. John Stamos doet dat ontzettend goed en hij steelt dan ook opnieuw de show met zo’n vaderlijke rol.

Recensie Big Shot – een hartverwarmende serie met veel potentie

Conclusie

Big Shot is niet baanbrekend, maar heeft veel potentie als ze op deze positieve manier verder gaan. Ondanks de clichés blijft het sportdrama zich, net als coach Marvyn, iedere aflevering ontwikkelen. De spelers zijn daarnaast een echte inspiratie voor jonge meiden.

Recensie Big Shot – een hartverwarmende serie met veel potentie

Big Shot is te zien op Disney+. Iedere vrijdag verschijnt een nieuwe aflevering. 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify.

Lees verder