Raar: Michael C. Hall (Dexter) speelt in nieuwe misdaadthriller, maar eh... welke rol dan?

Veronica Superguide logo
Raar: Michael C. Hall (Dexter) speelt in nieuwe misdaadthriller, maar eh... welke rol dan?

Raar: Michael C. Hall (Dexter) speelt in nieuwe misdaadthriller, maar eh... welke rol dan?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Das bijzonder: allemaal koppen online over Micheal C. Hall en dat hij in een nieuwe misdaadserie gaat spelen. Altijd leuk. Zijn laatste serie In The Shadow of the Moonwas nog niet half klaar of hij heeft alweer een nieuw project. Dus wij waren enthousiast toen we het lazen: eind april gaan de opnames beginnen van de nieuwe serie Shadowplay. Mét in koeienletters: Michael C. Hall. Van Variety tot Hollywood Reporter, TV Line... 

Leuk, jazeker... Maar een ding valt toch op: niemand weet wat Michael C. Hall eigenlijk voor rol gaat spelen? 

Tof! Michael C. Hall!

Shadowplay is ontwikkeld door onder andere Måns Mårlind. Die kun je kennen van de Deens-Zweedse hitserie The Bridge waar hij medebedenker van was. Hij houdt het bij dit genre want ook Shadowplay is geen romcom maar een misdaadthriller die zich vlak na de Tweede Wereldoorlog afspeelt. Filmen start eind april in Praag. En er wordt dus nu promotie gemaakt met 'let op mensen, Michael C. Hall speelt in nieuwe serie'. So far, so good. 

Ja, en Michael dan?

Dan lees je de verhaallijn: acteur Taylor Kitsch (True Detective) speelt de rol van een Amerikaanse agent Max McLaughlin die naar Berlijn wordt uitgezonden in 1946. Zijn opdracht is om daar een politie-eenheid op poten te zetten die de rust en orde moet herstellen in de stad die compleet in puin ligt na de oorlog. Wederopbouw, jawel. Is er een partner? Nee. Is Max homoseksueel en is er een lover? Nee. Nergens een Michael C. Hall te zien, maar dat komt vast nog. 

Maar... waar dan!?

We lezen verder: 'Max zijn doel is om de Capone van post-oorlogs-Berlijn te pakken te krijgen, ene “Engelmacher” Gladow'. Ah!a Daar is hij. Oh nee wacht, Gladow wordt gespeeld door Sebastian Koch. We kijken verder, want er is vast nóg een sleutelrol. Want -wait for it- daarnaast is Max ook nog op een geheime missie om zijn verloren gewaande broer terug te vinden, Moritz. AHA! Of wacht, nee, wordt ook niet gespeeld door Hall. Verdamd noch mall!

'Tom Franklin'

En daar, aan het eind van de beschrijving van het verhaal staat vaak het magische zinnetje: "Michael C. Hall will play Tom Franklin". Punt. Wie dat is? Niemand weet het. We hopen van harte dat het meer is dan een bijrol, want anders is het gepronk met Hall wel een beetje bizar. 

Lees verder