• Ophef

Squid Game-acteur aangeklaagd voor seksueel wangedrag 

O Yeong-su

O Yeong-su schreef geschiedenis door als eerste Zuid-Koreaan een Golden Globe binnen te slepen voor zijn rol als 001 in Netflix-megahit Squid Game. In een klap werd hij wereldberoemd, maar aan die zegetocht lijkt vandaag een einde te komen. 

 

Onzedelijk betast

Tegen persbureau AFP bevestigt de openbaar aanklager dat de 78-jarige acteur wordt verdacht van seksueel wangedragLokale media schreven eerder al dat hij in 2017 een vrouw onzedelijk zou hebben betast. De vrouw in kwestie zou in december aangifte hebben gedaan, in april heeft de politie het dossier gesloten.  De openbaar aanklager liet weten dat die berichten 'feitelijk onjuist' zijn. Wat er dan wel precies gebeurd is, blijft onduidelijk.  

  

Golden Globe   

Het jaar begon nog zo goed voor de 78-jarige acteur. Hij was voorheen vooral bekend van zijn werk in het theater, maar door het succes van Squid Game werd hij in een klap wereldberoemd. De serie brak record na record en als kers op de taart won hij voor zijn bijrol ook nog eens een Golden Globe. Ondertussen dendert de Squid Game-trein vrolijk voort. Niet alleen een tweede, maar ook een derde seizoen zijn (hoogstwaarschijnlijk) in de maak, ze zijn ook bezig met het produceren van een game, en een real-life challenge