Quentin Tarantino in Cannes 2019

Veronica Superguide logo
Quentin Tarantino in Cannes 2019

Quentin Tarantino wilde Luke Cage-film maken

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De hoop dat Quentin Tarantino ooit een Marvel-film zou regisseren, hebben we allang laten varen. De grofgebekte cultregisseur en het familievriendelijke Disney gaan tenslotte samen als tandpasta en sinaasappelsap. Toch had het weinig gescheeld of hij had aan het roer gestaan van een stripverfilming over Luke Cage, de funky superheld uit de Marvel-comics. Dat onthult Tarantino in een interview met 3 Girls, 1 Keith, de podcast van comédienne Amy Schumer!

Gespierd

Dit was voor die al die rotzooi van Marvel uitkwam”, aldus de regisseur. “Het was na Reservoir Dogs, maar voor Pulp Fiction. Toen ik opgroeide was ik een fanatieke stripverzamelaar en mijn grootste held was Luke Cage.” Tarantino wilde dat dit Marvel-project zijn derde film zou worden, in plaats van Jackie Brown, maar het liep net even anders! “Ik had Larry Fishburne op het oog voor Luke Cage, maar al mijn stripvrienden zeiden dat ik Wesley Snipes moest casten voor de titelrol. Zij vonden dat Fishburne niet gespierd genoeg was. Die discussies hebben het een beetje voor me verpest.”

Onsterfelijk

Hoewel we graag in een alternatieve realiteit hadden geleefd à la Once Upon A Time... in Hollywood waarin Tarantino wel de Marvel-golf voor was, is het uiteindelijk toch nog een beetje goed gekomen. Luke Cage kreeg zijn eigen serie op Netflix en Wesley Snipes maakte zich natuurlijk letterlijk en figuurlijk onsterfelijk als Marvels beroemdste vampierjager Blade!

Lees verder