Queen, Freddie Mercury

Veronica Superguide logo
Queen, Freddie Mercury

Queen zet gratis concert online voor het goede doel

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Is this the real life?! Queen plaatst deze week een oud Freddie Mercury-eerbetoon om geld op te halen voor de coronacrisis. De band hoopt dat ze zo mensen stimuleren om geld te doneren aan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). 

Freddie Mercury 

Het wordt niet zomaar een concert, de band koos voor het Freddie Mercury Tribute Concert for AIDS Awareness uit 1992. Ook toen werd er geld opgehaald voor het goede doel. Freddie overleed een paar maanden ervoor aan de gevolgen van aids en zijn oud-bandleden wilden met dit eerbetoon zoveel mogelijk geld ophalen voor verder onderzoek naar de ziekte. Freddie is ook na zijn dood een van de meest gewaardeerde zangers ooit! Er wordt zelfs nagedacht over een tweede Bohemian Rhapsody film (waar niet iedereen het mee eens is). De eerste was een zinderend succes! 

Wereldsterren

Queen is niet de enige die we zullen horen in het concert. Verschillende beroemdheden verschenen die avond ook op het podium. Seal, Elton John, George Michael en David Bowie zingen allemaal een bekend nummer van de band. Maar ook Metallica, U2, Def Leppard, Guns N' Roses en Spinal Tap komen langs. Wat een line-up!  

Het concert wordt vrijdag om 20:00 uur Nederlandse tijd op YouTube uitgezonden. Na de online 'première' kan je nog 48 uur van de wereldsterren genieten. 

Lees verder