PVV wil pitspoezen terugbrengen naar de Formule 1 in Zandvoort

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
PVV wil pitspoezen terugbrengen naar de Formule 1 in Zandvoort

PVV wil pitspoezen terugbrengen naar de Formule 1 in Zandvoort

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Wij zijn gewoon enorm blij dat de Formule 1 naar Nederland komt, maar voor de PVV is dat heugelijke feit niet voldoende reden voor een feestje… De partij wil namelijk dat er volgend jaar ‘gewoon’ weer pitspoezen van de partij zijn in Zandvoort.

Pitspoezen terug tijdens de F1-race in Zandvoort?

De PVV zal vandaag tijdens het algemeen overleg sportbeleid dat in de Tweede Kamer wordt gehouden een oproep doen bij de minister. De partij wil namelijk dat de Formule 1 Grand Prix in Zandvoort komend jaar opgeleukt wordt met de aanwezigheid van pitspoezen. Hiermee vecht de PVV de beslissing van racebond FIA aan. De FIA stelde namelijk eerder al dat pitspoezen niet meer bij de F1 horen. In plaats daarvan zijn er tegenwoordig zogenoemde grid kids (jonge fans) aanwezig.

‘Mooie vrouwen net zo cruciaal als auto’s’

Tweede Kamerlid voor de PVV Roy van Aalst laat in de Telegraaf van zich horen. Hij stelt dat de beslissing van de FIA om pitspoezen in de ban te doen tijdens F1-races de zoveelste vorm van feministische betutteling is. Hij is van mening dat pitspoezen net zo veel bij de Formule 1 horen als de auto’s... Alleen enorme zeikerds kunnen volgens hem een mooie vrouw als een probleem zien. Zodoende wil de PVV ervoor zorgen dat deze stokoude traditie terugkeert naar Zandvoort en de grid gewoon weer wordt versierd door pitspoezen. Tja, wij kijken sowieso liever naar een goed resultaat voor Max Verstappen!

Lees verder