Chateau Alencon als je eigen Chateau Meiland

Veronica Superguide logo
Chateau Alencon als je eigen Chateau Meiland

Psst, vier ton over? Dan kun je zelf je eigen Château Meiland kopen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Droom je sinds het kijken naar Château Meiland er ook van om zelf een droomkasteel in Frankrijk te hebben? Als je toevallig nog ergens vier ton in een oude matras hebt liggen, dan is het nu mogelijk om die droom uit te laten komen. De oplettende redactie van Gowiththevlo spotte een prachtig koopje nabij het Normandische dorpje Alençon. Dit juweeltje staat voor 372.500 te koop.

Handen uit de mouwen

Natuurlijk verkeert het château in vervallen staat, net zoals dat het geval was met het kasteel van de familie Meiland. Met alleen die vier ton ben je er dus nog niet; je moet ook nog flink de handen uit de mouwen steken om er wat moois van te maken. Maar dan heb je straks wel je eigen Château Marillaux!

Nog steeds goedkoper dan Sydney

Echt nieuws is het niet dat je voor weinig een Frans château op de kop kunt tikken; een paar jaar geleden vergeleek een Australische website al de prijzen van Franse kastelen met die van tyfusdure krappe appartementjes in de buitenwijken van Sydney, en kwam toen tot de conclusie dat het goedkoper is om in een Frankrijk je eigen paleis te kopen dan een piepklein appartementje in Sydney te nemen?! Daarbij vergeleken valt zelfs de vastgelopen Amsterdamse vastgoedmarkt nog mee!

Lees verder