'Princess Leia moet Disney-prinses worden'

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
'Princess Leia moet Disney-prinses worden'

'Princess Leia moet Disney-prinses worden'

|
|

Laatste update:

Star Wars wordt uitgegeven door Disney en Princes Leia is een van de meest iconische prinsessen van het witte doek. Dus waarom is Prinses Leia nog geen officiële Disney-prinses?

Uitzondering

Voor veel fans van de onlangs overleden Star Wars-actrice Carrie Fisher zou het erkennen van Prinses Leia als officiële Disney-prinses een prachtig eerbetoon zijn aan hun heldin. Daarom hebben zij een petitie online gezet die fans kunnen ondertekenen. In deze petitie richten de initiatiefnemers zich tot Bob Iger, het hoofd van Walt Disney: “Na de tragische dood van Carrie Fisher hebben wij het gevoel dat Disney een uitzondering moet maken op de regel dat er alleen getekende Disney-prinsessen mogen zijn. Dit zou een prachtige manier zijn om Carrie te eren.”

Zie ook:

Succes

De petitie om Prinses Leia uit te roepen tot officiële Disney-prinses is een groot succes. Niet minder dan 36.000 fans hebben tot nu toe hun handtekening gezet. Vanuit Disney is er nog geen officiële reactie gekomen op de petitie. Mochten de ondertekenaars hun zin krijgen, dan kan Carrie Fisher zich binnenkort in het rijtje voegen met onder meer Sneeuwwitje, Assepoester, Doornroosje en Belle.

Vind je ook dat Prinses Leia een echte Disney-prinses moet worden, laat dan je stem horen op Change.org!

Lees verder