Première horrorkraker Hereditary in 80 bioscopen

Veronica Superguide logo
Première horrorkraker Hereditary in 80 bioscopen

Première horrorkraker Hereditary in 80 bioscopen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De horrorfilm Hereditary staat op het punt de wereld te veroveren. Ook Nederland ontkomt niet aan de hype!

Hereditary

, de film die nu al ‘de engste horrorfilm van het jaar’ wordt genoemd, krijgt in Nederland een zeer bijzondere landelijke première. Voor het eerst in de geschiedenis beleeft een horrorfilm een grote landelijke lancering in ruim tachtig bioscopen. Dat maakte distributeur Splendid Film vrijdag bekend. Deze première vindt plaats op vrijdagavond 8 juni.

Bloedrood

Horrorfans mogen deze datum met bloedrode inkt omcirkelen in hun agenda. Hereditary lijkt de hype namelijk helemaal waar te gaan maken. De horrorfreaks die hem niet hebben gezien kunnen niet wachten en de mensen die hem wel hebben gezien raken er niet over uitgepraat. Zo schreef het toonaangevende vakblad Variety: “Hereditary is The Exorcist van deze generatie.”

Angstaanjagend

Volgens berichten in de Amerikaanse media zouden bezoekers huilend en gillend de zaal uit zijn gerend bij de film. Een ooggetuigenverslag van een vertoning op Sundance meldt dat “het gegil in de bioscoop bijna net zo angstaanjagend was als wat er op het scherm te zien was”. Mocht je begin juni dus mensen in paniek de bioscopen uit zien rennen, maak je niet druk, het is maar een film...

Lees verder