PowNed niet meer te zien op tv

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
PowNed niet meer te zien op tv

PowNed niet meer te zien op tv

|
|

Laatste update:

You love it, you hate it, you love to hate it: PowNed is op z’n zachtst gezegd een controversiële omroep. Het besluit om hun zendtijd voorlopig tot 0 terug te draaien zal dan ook ongetwijfeld wat stof doen opwaaien.

PowNews Flits

De uitzendingen van PowNews Flits voegen volgens de NPO maar weinig toe aan wat PowNews overdag al op internet doet. Het omroepbestel heeft daarom in overleg met PowNed de stekker eruit getrokken. 

Statement NPO

"De serie was afgelopen en er is geen nieuwe reeks besteld", aldus een NPO-woordvoerder. "Per programma maakt NPO voortdurend de afweging of we ermee doorgaan en in welke vorm. Bovendien: NPO 3 is dé kweekvijver van de publieke omroep, waarin we steeds zoeken naar de beste verhouding tussen tv en internet. Voor dit programma lijkt online het meest geschikte podium."

Niet definitief weg

Dit betekent overigens niet dat PowNed niet meer terugkeert op tv. De omroep blijft volgens de NPO namelijk wel lineaire tv-programma’s maken. “Op dit moment bespreken we welke”, aldus het omroepbestel. Powned-baas Dominique Weesie benadrukt hetzelfde, laat weten dat hun "ambitie is om meer voor online te maken." Weesie: "We willen steeds meer naar een combinatie van online en tv. Het is lastig om jongeren nog te bereiken, onze doelgroep zit minder bij lineaire tv en is veel op social media te vinden. Zo maken we nu bijvoorbeeld een serie over de bitcoin. Deze komt voor de zomer op tv en er komt een bitcoin-journaal online."

Lees verder