Powned moet Onno Hoes schadevergoeding betalen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Powned moet Onno Hoes schadevergoeding betalen

Powned moet Onno Hoes schadevergoeding betalen

|
|

Laatste update:

Omroep Powned moet aan de voormalige burgemeester van Maastricht Onno Hoes een schadevergoeding betalen. Powned zond eind 2014 beelden uit van een privéafspraak van Hoes met een 20-jarige student.

Privégesprekken

Onno Hoes was in die tijd burgemeester van Maastricht. In december 2014 sprak hij met de destijds 20-jarige Robbie Hasselt af in een café in Maastricht. De mediastudent maakte geheime opnames van het gesprek waarin Hoes enkele seksueel getinte toespelingen richting de jongen deed. Ook zou Hoes inzicht in zijn zakelijke agenda hebben gegeven, schrijft NU.nl.

Ontslag

Omroep Powned zond eind 2014 de beelden uit, waarna Hoes zijn baan kwijtraakte. Hoes eiste daarom een schadevergoeding. En het uitzenden van de beelden mocht dus niet, oordeelde de rechtbank woensdag. Powned moet alle beelden van Hoes van zijn website halen. Hoe hoog de schadevergoeding is, moet nog worden berekend.

'Lokhomo Robbie'

"We hebben burgervader Onno Hoes tóch niet in de val gelokt met 'lokhomo' Robbie Hasselt," reageert Powned. "Hoes regelde namelijk op eigen houtje een afspraakje met Hasselt. Bovendien was het gebruik van een verborgen camera volgens de hoge heren rechtmatig. Enkel het uitzenden van de beelden keurt de rechtbank af, en dat blijft dus verboten. Kortom: we mochten wel filmen, maar niet uitzenden."

Lees verder