Politie staakt onderzoek naar auto-ongeluk Anne Heche

Door Sabine Schults
 Anne Heche
© BrunoPress/Action Press

De politie van Los Angeles stopt met het onderzoek naar het auto-ongeluk van Anne Heche. De 53-jarige actrice overleed enkele dagen later aan haar verwondingen. "Wanneer een persoon die verdacht wordt van een misdrijf overlijdt, zetten we het [onderzoek] niet voort", aldus de politie aan NBC News.

Rijden onder invloed

Anne Heche reed vorige week met haar auto een huis naar binnen, waarna zowel het huis als de auto in brand stonden. De actrice liep daarbij flinke brandwonden op en werd deze vrijdag hersendood verklaard, waardoor ze wettelijk gezien is gestorven. De politie onderzocht of Anne onder invloed reed, omdat er drugs in haar lichaam geconstateerd werd. Hoewel het onderzoek gestaakt wordt, wordt alle informatie over de zaak 'vanwege formaliteiten' opgeslagen en bewaard.

Another World

Anne Heche werd in de jaren '80 bekend dankzij de soap Another World, waar ze tot 1992 te zien was. Daarna speelde ze onder meer in de films Donnie Brasco, Wag the Dog en Six Days Seven Nights. De actrice had ook een relatie met talkshowpresentatrice Ellen DeGeneres, die de nodige kritiek over zich heen heeft gekregen. Zij reageerde als volgt op het overlijden van haar ex: "Dit is een verdrietige dag. Ik stuur al mijn liefde naar Annes kinderen, familie en vrienden".