Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg

Politie onderschept studiogast Op1

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Talkshow Op1 moest het gisteren doen met één gast minder dan gepland. De Belgische spoedarts Ignace Demeyer van het OLV-ziekenhuis in Aalst mocht België niet uit en kreeg onderweg met de politie te maken.

België voerde strenge grensmaatregelen in. Eigenlijk mag helemaal niemand het land uit, dus ook Ignace niet, zo vertelde hij gisteren telefonisch aan presentatoren Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand.

Aangehouden

Onderweg naar Nederland werd hij dus onderschept door de politie. "De politie hield mij tegen. Ik mocht Nederland niet binnen, omdat ik om geen enkele professionele reden naar Nederland mocht rijden", vertelt de spoedarts. "We hebben in België strikte richtlijnen dat je alleen naar je werk mag rijden of boodschappen mag doen, voor de rest mag je niet de weg op." Hij zou eigenlijk in de studio komen vertellen dat ook jongere gezonde mensen ernstig ziek kunnen worden wanneer ze besmet raken met het coronavirus.

Op1

Over Op1 gesproken: de presentatoren, die overigens allemaal mogen blijven, zijn sinds deze week elke dag op de buis en dat heeft natuurlijk alles te maken met de snelle ontwikkelingen rondom het coronavirus. Natuurlijk zendt Op1 dan ook tijdelijk in de weekenden uit en voor zondag zijn niemand minder dan Jeroen Pauw én Fidan Ekiz bereid gevonden om bij te springen!

Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1.

Foto: Wessel de Groot.

Lees verder