Piet Paulusma

Veronica Superguide logo
Piet Paulusma

Piet Paulusma ontkent 'lulkoek'-gerucht

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Sommige vragen... verwacht je gewoon niet. Gelukkig is Nederlands bekendste weerman Piet Paulusmavan Omroep MAX zo sportief om al onze onverwachte vragen netjes te beantwoorden in de gloednieuwe editie van Veronica Superguide, die vanaf vandaag in de winkels ligt.

Wanneer voelde jij je een superheld?

“Ik heb ooit een man uit de sloot geholpen, die een slokje te veel op had. Ik reed over de weg en zag het plotseling gebeuren. Dat gaat niet helemaal goed, dacht ik. Dus ik eerst de ambulance bellen en vervolgens het water in. Het was november, dus dat was ijskoud. Ik was daarna aardig onderkoeld, maar heb wel zijn leven kunnen redden.”

Ben je een gevaar op de weg?

“Ik ben een redelijk nette rijder. Maar als je miljoenen kilometers maakt, zit daar altijd wel een foutje tussen. Al ben ik één keer onterecht in opspraak gekomen. Toen stond er een filmpje op Geen Stijl van twee gasten die mij inhaalden met 240 km/u. Maar zij filmden hun eigen teller en reden véél harder dan wij. Ik zat ook niet eens achter het stuur trouwens. Heeft me wel een hoop commentaar opgeleverd.”

Heb je vaak sjans met vrouwelijke fans?

“Daar geef ik nooit antwoord op. Of ik een flirter ben? Tja, wat is flirten. Vrouwen betekenen wel iets voor me. Dus als ze aardig tegen me zijn, ga ik daar goed mee om.”

Keek je de dood ooit in de ogen?

“Begin jaren 90 heb ik tijdens het voetballen een dubbele beenbreuk opgelopen. Je ziet nu nog steeds waar die plaat er destijds in is gegaan. Maar het werd pas echt erg toen ik twee weken later een dubbele longembolie opliep. Toen heb ik het echt maar net gehaald. Ik was zo benauwd, dat ik niet eens durfde te gaan slapen.”

Piet Paulusma ontkent 'lulkoek'-gerucht
Piet en dochter Martsje.

Wat is de grootste lulkoek die ooit over je is geschreven?

“Dat ik homo zou zijn. Toen heb ik me wel even afgevraagd waar ze dat vandaan haalden. Dan hoorde ik mensen zeggen: ‘O, die Piet is niet aan de vrouw. Zou-ie achter de mannen aan zitten?’”

Met wie zou jij een avond willen Netflix & chillen?

“Er wordt me vaker gevraagd wie mijn droomvrouw is, maar dat vertel ik nooit. Vind ik niet gepast. Wel heb ik ooit een TMF Award uit mogen reiken aan Destiny’s Child. Die heb ik toen allemaal gekust. En Beyoncé drie keer, trouwens.”

Ooit getinderd?

“Nee joh, datingapps zijn niks voor mij. Heb ik geen behoefte aan. Ik ben ook weleens gevraagd voor datingprogramma’s. Maar als ik een relatie wil, kom ik die vrouw vanzelf wel tegen.”

Kunnen we jou tegenkomen op het naaktstrand of in de sauna?

“Van nature ben ik totaal niet preuts. Maar ik ben één keer naar de sauna geweest toen ik al bekend was. Geen succes. De sauna was prima, maar je wordt continu aangekeken. Begrijpelijk, maar het was voor mij wel duidelijk dat het bij die ene ervaring zou blijven.”

Vanaf zaterdag is Piet dagelijks te zien met het weerbericht in het MAX Skûtsje Journaal.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder