de slimste mens tobi kooiman stefan van der wielen philip freriks

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
de slimste mens tobi kooiman stefan van der wielen philip freriks
NPOTV

Philip Freriks verbaasd door De Slimste Mens-finale: ‘Niet tactisch’

|
|

Laatste update:

We zagen zojuist een opvallende finale in De Slimste Mens. Deelnemer Tobi Kooiman besluit het eens over een andere boeg te gooien. Presentator Philip Freriks weet niet wat hij meemaakt!

Anniko van Santen wint opnieuw

Anniko van Santen wist zojuist opnieuw een aflevering van De Slimste Mens te winnen. De presentatrice is daarmee door naar de finaleweek – net als Veronica Superguide-columnist Rob Goossens! De finale van deze aflevering werd gespeeld door uitdager Stefan van der Wielen en Tobi Kooiman. In eerste instantie leek het een typische finale te worden… Totdat Tobi besloot het over een andere boeg te gooien!

'Tobi heeft morgen een afspraak'

Stefan staat na een vraag over caravans op voorsprong. Het is 111 tegen 77. Tobi mag daarom de volgende vraag over Schotland beantwoorden. Ondanks dat hij bij een score van 51 tegen 51 geen goede antwoorden meer weet, blijft hij doorspelen… Hij laat zijn klok helemaal terug tikken naar zeven seconden. En dat betekent dat Stefan hem met slechts één goed antwoord weg kan spelen. En dat doet hij vervolgens ook.

Veel kijkers blijven opnieuw verbijsterd achter!

'Dan kan hij onder mij zakken'

Ook presentator Philip Freriks snapt er niets van. Wat was Tobi aan het doen? “Dit was misschien niet de meest tactische manier om te spelen”, lacht hij. “Nou, ik dacht dan kan hij onder mij zakken”, grapt Tobi, “maar dat durfde hij niet.

De Slimste Mens zie je elke werkdag om 20:40 uur op NPO 2. Check hier ons overzicht van de meest verrassende kandidaten ooit in het programma!

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder