Peter Rabbit krijgt vervolg

Veronica Superguide logo
Peter Rabbit krijgt vervolg

Peter Rabbit krijgt vervolg

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het is algemeen bekend dat konijntjes zich graag vermenigvuldigen, dus het mag geen verrassing zijn dat er een vervolg komt op Peter Rabbit, in Nederland uitgebracht als Pieter Konijn. De kinderfilm over een ondeugend konijn blijkt een groot succes dus Sony Pictures heeft een sequel aangekondigd. Deze hopt in februari 2020 de bioscopen binnen.

Ondeugend Konijn

In Peter Rabbit verzorgt James Corden de stem van het ondeugende titelpersonage, terwijl Margot Robbie, Daisy Ridley en Elizabeth Debicki de stemmen van zijn zusjes Flopsie, Mopsie en Wipstaart voor hun rekening nemen. Domhnall Gleeson speelt Peter’s aartsvijand McGregor en Rose Byrne speelt het meisje waar deze beide rivalen weg van zijn. Het is nog niet officieel zeker of de hele cast weer terugkeert. Regisseur Will Gluck heeft in elk geval wel vast getekend om ook dit vervolg onder zijn hoede te nemen.

Controverse

Peter Rabbit kwam de afgelopen maanden vaak negatief in het nieuws; zo waren zowel recensenten als ouders ontstemd over de manier waarop de lieflijke boeken van Beatrice Potter als basis gebruikt werden voor een film vol met leedvermaak. Maar de kinderfilm veroorzaakte vooral veel controverse door een scène waarin het brutale konijn zijn aartsvijand McGregor (Domhnall Gleeson) een allergische aanval bezorgt door hem met bessen te bekogelen. Hiervan gingen voedingsorganisaties op hun achterste (konijnen)poten staan en Sony moest excuses aanbieden. Deze relletjes hebben het succes van de film niet in de weg gezeten. Sterker nog: de film is een doorslaand succes, vooral in het Verenigd Koninkrijk.

Verkeerde Trailer

Recentelijk kwam Peter Rabbit ook nog in het nieuws nadat een bioscoop in Australië per ongeluk de verkeerde trailer vertoonde voorafgaand aan de vrolijke kinderfilm. In plaats van een reclame voor een soortgelijke kinderfilm kreeg de zaal vol kleine Aussies per ongeluk de doodenge trailer van Hereditary voorgeschoteld, nu al de meest besproken horrorfilm van 2019.

Lees verder