Crime Desk, RTL

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Crime Desk, RTL

Peter R. de Vries werkt niet mee aan Crime Desk van John van den Heuvel

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Peter R. de Vries wil niet meewerken aan het nieuwe misdaadprogramma Crime Desk. Misdaadjournalist John van den Heuvel zegt in Panorama dat hij Peter wel heeft gevraagd, maar dat hij niet meer enthousiast is.

“In eerste instantie was hij dat wel, maar daarna haakte hij af.” Ook na een gesprek met RTL, waarin hem werd aangeboden om een van de vaste gezichten van het programma te worden, liet hij het afweten. Waarom Peter uiteindelijk besloot niet mee te doen, wordt in het interview niet duidelijk.

Nieuwe gezichten

John zegt dat het programma ook best zonder hem kan. “Peter behoort nog steeds tot de top van de Nederlandse misdaadjournalistiek, maar er staan inmiddels ook nieuwe talenten op. Crime Desk doet ook aan het gewenste niveau zonder hem.”

De misdaadjournalisten

Wie zijn de gezichten van Crime Desk dan? Misdaadjournalisten Mick van Wely, Kees van der Spek en Thijs Zeeman zullen wekelijks aanschuiven om het laatste crimenieuws te brengen. Ook Ewout Genemans, bekend van tv-programma’s zoals Bureau 040, Bureau Burgwallen en Nicky Verstappen: Achter de schermen bij het politieonderzoek, is van de partij.

Niet voor de likes

Een ander bekend gezicht is RTL Boulevard-presentatrice Marieke Elsinga. Zij gaat het programma presenteren, dat heel iets anders zal zijn dan Boulevard. “In ons werk zien wij dagelijks hoeveel ellende misdaad veroorzaakt, hoeveel mensen er slachtoffer van zijn. Misdaadverhalen scoren, maar wij maken geen verhalen voor de likes of voor het aantal clicks.”

Crime Desk zie je vanaf maandag 11 januari om 20:30 uur op RTL 5.

Lees verder